Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

SVSE - Lemondott Csiszár Ákos, mert senki nem vállalta a felelősséget

Beadta a lemondását Csiszár Ákos, az NB II-es SVSE-GYSEV ügyvezetője.
A csapat botrányosan gyenge szerepléséért senki nem vállalta a szakmai felelősséget, ezért távozott.

Az NB II idei negatív szenzációját eddig kétségkívül a Soproni VSE-GYSEV szereplése jelenti. A lila-fehérek jól kezdték a bajnokságot, három fordulóban hét pontot szereztek, azóta azonban hét vereséget szenvedtek el és a táblázat utolsó előtti helyén állnak az utolsó Tatabányával azonos pontszámmal.

Sokan azt várták, hogy ilyen botrányosan gyenge szereplés után lép a klub vezetése, de nem így történt. Csiszár Ákos ügyvezető ellenben lépett, másfél éves munkálkodás után kedden beadta a lemondását.

– Mi volt az ok, ami miatt éppen most döntött a távozása mellett?
- Természetesen a csapat kudarcokkal teli szereplése miatt döntöttem úgy, hogy kedden beadom a lemondásomat. Ezért a rendkívül gyenge produkcióért senki nem vállalta a szakmai felelősséget még a negyedik válságértekezlet után sem, így nem láttam értelmét a további munkának.

– Ügyvezetőként milyen szerepe volt abban, hogy ide jutott az SVSE?
– A jelenlegi játékoskeretet nem én, illetve nem is a klubvezetés rakta össze, hanem a szakma. Németh Zoltán vezetőedző kezdte építeni nyáron, majd amikor Supka Attilát kinevezték szakmai igazgatónak, ő hozta hozzá a saját kiszemeltjeit. Nekem a tulajdonosi kör elképzeléseinek megfelelően kellett irányítanom a klub életét, ennek megfelelően dolgoztam.

– Ön szerint mi lenne a kiút ebből a helyzetből a csapat számára?
– Erre a kérdésre most már nem tudok mit mondani. Természetesen a játékosokat sem lehet felmenteni a rossz szereplés alól, hiszen elsősorban ők voltak azok, akik elszenvedték ezeket a vereségeket. Futballszeretőként csak remélni tudom, hogy a távozásom után javul majd a helyzet és jobb eredmények születnek.

– Gondolom, a lemondásával megkönnyebbült, nem nyomasztják tovább az SVSE kudarcai...
– Téved, egy cseppet sem leszek nyugodtabb. Aggódom a csapat miatt, hiszen soproni vagyok, emellett az utánpótlás-nevelő klub, az SC Sopron elnöke. Ebből a pozícióból nézve is figyelem a város labdarúgásának jövőjét, ami jelenleg nem tűnik túl rózsásnak.

– Skála János, a klub elnöke mit szólt hozzá, amikor benyújtotta a lemondását?
– Az elnök úr azt kérte, hogy aludjak még egyet a döntésemre, de nem akartam. A tulajdonosi körrel egyeztetnek a lemondásomról és majd tájékoztatnak róla, hogy elfogadják-e.

Előzmények

Csiszár Ákos, a Soproni Vasutas Futball Kft. ügyvezető igazgatója a csapat sikertelen szereplése miatt erkölcsi kötelességének érezte, és kedden benyújtotta lemondását a tulajdonosi kör felé - olvasható a klub honlapján.

Olvasóink írták

 • 8. Everton 2013. október 24. 09:35
  „Egy politikus, egyébként kispályás focista hátszelével került az edző a klubhoz. Sok-sok lelépési pénzt kéne kifizetni, ha nem önként megy, hanem kirúgják. Plusz ott az erős ember a háta mögött. Ki vállalja be? Csiszárnak igaza volt, ebből jobb kimaradni. Erről beszél napok óta a város futballért aggódó közönsége. Ha nem igaz, az edző kiállhat és elmondhatja, mi tartja a kispadon ilyen eredmények mellett, miközben jelentős részben az általa idehozott focisták azok, akik ennyit tudnak.
  Szegény Magyarország, szegény mi...”
 • 7. caszablanka 2013. október 23. 09:59
  „Hogyan került ide és miért a szakmai igazgató, erről miért nem szól a fáma. Lehet, hogy ez van a dolgok mögött ? Ugye azt senki sem gondolja komolyan,hogy a huszonvalahányas keret minden tagja edzőt akar buktatni.A legnagyobb gond még mindig a hallgatás, amiről nem beszélünk az nincs . Ugye ismerős verdikt. Ha meg ennyi edző - mert 5 is van - + a vezetők nem tudnak rendet tenni, akkor nemcsak a játékosok a hibásak. Úgy tünik az egyéni érdekek fontosabbak a csapategységnél. De ha azt akarják, hogy kevés néző legyen a meccseken akkor " jó úton "járnak.”
 • 6. Fedayn 2013. október 23. 07:48
  „1.Ja, néha többen vannak az mb-2-őn Sopronban,mint nálatok a bajnokavatáson győrben!”
 • 5. xen 2013. október 22. 22:19
  „szégyen! Csiri bácsi forog a sírjában....”
 • 4. Soproni1 2013. október 22. 21:48
  „Kedves Zoéka.
  Nem gondolod hogy nem a tisztelt Supka úr.a hibás az egészért?Ha a játékos nem teszi a dolgát akkor nem jönnek az eredmények.Ha a munkahelyeden nem dolgozol rendesen akkor másnap kezedbe adják a felmondásod.Egy két játékossal példát kellene statuálni,akkor a többi rájönne mért kapja a fizetését. Az ő bérüket nem a belépőkből fizetik ki,hanem a GYSEV alkalmazottak termelik ki.Köztük én is,aki már 5 éve nem kapott fizetés emelést.Én jogosan háboroghatnák a játékosok felé.Ha a Supkával van gondjuk akkor az első három fordulóban mért tudtak játszani?Levenni a fizetésüket 25%-ra aztán rájönnének miből kellene élni.Vagy elküldeni őket dolgozni a foci mellet.Mint régen.”
 • 3. Zoéka 2013. október 22. 21:23
  „Komolyan ennit ér Supka!? Beááldozzuk az izig vérig SOPRONI Csizsár Ákost?
  Itt mindenki dilettáns csak Supka úr nem? Száguldunk a szakadék felé egy "vak sofőrrel".
  Tényleg ilyen sokat ér, vagy lyen sokba került! Tehát akkor feltett kézzel megyünk a további csatákba.
  Ha hétvégén nem áll ki a csapat, akkor is csak a Supka, csak a Supka.
  Nem vagyok híve a zendülésnek, mert az nem vezet sehova. De az eredmények alapján az az út sem
  amit Supka úr jelőlt ki a cspatnak. A prblémát egy ember oldhatná meg, maga a szakmai igazgató.
  De ezek szerint Ő neki a pénz nagyobb úr mint a becsület. Ennek pedig az egész soproni futball szerető
  "társadalom" látja a kárát. Köszönjük Supka úr!”
 • 2. intar 2013. október 22. 18:55
  „Tehát: Focisták rendben, edző rendben a Csiszár a hibás! Rendben?”
 • 1. BudaiKr 2013. október 22. 18:20
  „sopronba nem volt és nem is lessz foci!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I. Pajzs Magyar Kupa eredmények

Gyerekektől a veteránokig sokan mérették meg magukat a versenyen. Tovább olvasom