Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

SVSE-GYSEV: hullámvölgy után a középmezőnyben

Mozgalmas őszi szezont tudhat maga mögött a SVSE-GYSEV csapata.

A soproni gárda az évad során szélsőséges, hullámzó teljesítményt nyújtott, végül a 9. helyen várhatja a tavaszi folytatást. Supka Attila vezetőedzőt arra kértük, értékelje az őszi szereplést.

– Az összevont, egycsoportos NB II mezőnyének, valamint az SVSE-GYSEV keretének ismeretében reális a kilencedik hely? – kérdeztük Supka Attilát.

– Hogy itt végeztünk, abban több minden összejátszott. Először is nem sikerült teljes mértékig úgy megerősíteni a csapatot, ahogy szerettük volna, mert miközben a riválisok már erősíthettek, a mi esetünkben még bizonytalan volt, hogy a másod- avagy a harmadosztályban indulhatunk-e. Úgy gondolom, egy jó felkészüléssel sikerült jól kezdeni. Utána jött a hullámvölgy, benne két mérkőzéssel, amely a mélypontot jelentette. Szerencsére a szezon végére sikerült kiegyenesedni, az utolsó hat mérkőzésen újra egységes volt a gárda, s jöttek is az eredmények. Azt gondolom, ahhoz képest, hogy a csapat az előző évad végén nem saját jogán harcolta ki a bentmaradást és későn állt össze, nem rossz ez az eredmény. Persze némi hiányérzet azért van az emberben, főleg a vereségsorozat elején az egy-egy gólos kudarcoknál.

– Említette a rossz szériát a szezon közepén, a zsinórban hét elvesztett meccsel. Az első vereség ennyire megtörte a társaságot, vagy mi lehetett ennek az oka?
– Hogy nem a várakozásoknak megfelelően jön össze egy-egy meccs, s becsúszik egy-egy vereség, az minden csapat életében benne van. Két-három vereség után kezdtünk el elmélyedni abban, mi is lehet az ok. Mint korábban mondtam, az NB II–NB III dilemma miatt nem tudtunk teljes mértékben úgy igazolni, ahogyan szerettünk volna, s jeleztük a vezetőség felé, hogy bizony elkelne még egy-két minőségi labdarúgó. Itt, ebben a kritikus helyzetben mutatkoztak meg igazi emberi jellemvonások. Úgy látszik, ez „elvitte a fejeket", akadtak, akik ekkor a csapat érdekei helyett inkább a sajátjaikat nézték, tehát nem, illetve nem csak arra koncentráltak, ami valóban a dolguk lett volna, a futballra, és ez bizony sajnos vissza is köszönt a mérkőzéseken.

Fazekas Norbert (pirosban) jól kezdett, aztán megsérült.
Fazekas Norbert (pirosban) jól kezdett, aztán megsérült.


– Akadtak személyi változások a keretben, s átmenetileg a vezetőségben is. Mindennek milyen hatása lehetett?
– Bognár Zsolt, a csapatkapitány, noha arról beszélgettünk, mennyire fontos az egység, nem volt a csapattal a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-meccsen, Bali Péter pedig sajnos nem tudott érdemben hozzátenni a csapat játékához, segíteni az együttesnek – ezért döntöttünk úgy, hogy megválunk tőlük. Azt tudni kell, hogy akkortájt, amikor Csiszár Ákos felajánlotta a lemondását, részünkről, a szakmai stáb részéről is felvetődött a közös megegyezéses szerződésbontás. Végül megerősítettek minket a pozíciónkban.

– Ezt követően kezdődött a szezonvégi sikersorozat, az utolsó hat meccset négy győzelemmel és két döntetlennel, a megszerezhető tizennyolc pontból tizennégyet begyűjtve zárta a társaság.
– Minden a helyére került, sikerült megtalálni azt a tizenkét-tizenhárom embert, akik együtt jó szellemű társaságot, jó csapatot alkotnak. Bejött, hogy az új csapatkapitány, Sifter Tamás hátra került a védelembe, jó teljesítményt nyújtott, hátul stabilak voltunk s ez adta az alapot a jó eredményekhez.

– Egyénileg kik voltak, akikkel elégedett, s kik maradtak el az elvárásaitól?
– Összességében mondanám, hogy mindent egybevetve a jó őszi hajrának köszönhetően – bár mint azt korábban már mondtam, van egy kis hiányérzetem – elégedett lehetek a csapat őszi teljesítményével.

– Terveznek-e erősítést a tavaszra, és mikor kezdődik a felkészülés?
– Igen, szeretnénk két-három minőségi labdarúgóval erősíteni, elsősorban a támadósorban, hiszen ahhoz képest, milyen sok helyzetet dolgoztunk ki, elég kevés gólt szereztünk. A közös felkészülést január hatodikán kezdjük. December tizenötig teljes pihenőt kaptak a játékosok, azt követően pedig egyéni edzéstervek alapján készülnek.

A számok tükrében

Az őszi idényben három kapus is őrizte a Vasút hálóját, Halasi Péter 8, Heinrich Márk 6, Dénes Zsolt pedig 3 alkalommal védett, a Zalaegerszegen kiállított Halasi helyett Heinrich állt be védeni. A mezőnyjátékosok közül Gaál Bálint mind a 16 meccsen szerepelt. Egy-egy mérkőzést hagyott ki Fazakas Géza, Sifter Tamás, Németh László és Szabó László, 14 mérkőzésen jutott szóhoz Varga Gábor, valamint Erdélyi László. Az SVSE-GYSEV színeiben 12 alkalommal játszott ősszel Deme Imre, 11-szer Horváth András, 10 meccse volt Baranyai Norbertnek és Tóth Máténak. Kilenc alkalommal játszott – többnyire csereként – Nyilasi Bálint, 8 meccse volt a saját nevelésű Pados Patriknak, 7 alkalommal lépett pályára a szezon végén megsérült Fazekas Norbert, valamint Balázs Richárd. Hat mérkőzésen szerepelt Czár Richárd, Szabó Zsolt és a szezonközben távozó excsapatkapitány, Bognár Zsolt, 4 mérkőzésen jutott szóhoz Mará- czi József, 3 mérkőzésen játszott Bali Péter. Pető Benjámin pedig 2 találkozón kapott lehetőséget.

Az SVSE-GYSEV 21 őszi bajnoki találatán 10 labdarúgó osztozott. A házi gólkirály Gaál Bálint lett 7 góllal. Varga Gábor és Erdélyi László 3–3, Szabó László pedig 2 találatot jegyzett. Egy-egy alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját Fazekas Norbert, Nyilasi Bálint, Bali Péter, Baranyai Norbert, Horváth András és Sifter Tamás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változások alatt és előtt a győri tornasport

A Rábalux-Bercsényi DSE tornászai a múlt héten tartották évértékelő összejövetelüket. Tovább olvasom