Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

SVSE-GYSEV: csütörtökön döntenek Supka sorsáról

A játékosok nem értenek egyet azzal, hogy Supka Attila eltávolította Bognár Zsolt és Bali Péter labdarúgókat az első csapat keretéből.

Sopronban az SVSE-GYSEV NB II-es labdarúgócsapatánál, úgy tudjuk, a játékosok képviseletében kedden egy hattagú küldöttség szóban petíciót közölt Csiszár Ákos ügyvezetővel. Ebben kinyilvánították: nem értenek egyet azzal, hogy Supka Attila szakmai igazgató eltávolította Bognár Zsolt és Bali Péter labdarúgókat az első csapat keretéből.

A Kisalföld megkereste Skála Jánost, az SVSE elnökét, aki a klub elképzeléseiről a következőket mondta:

– A csapat szereplését a napokban folyamatosan értékeljük, de végeredmény még nincs. Min múlik, hogy Supka Attila marad-e vagy sem? – kérdez vissza. – Azon, hogy a tulajdonosi körrel, a szakmai stábbal közösen milyen koncepciót tudunk lefektetni a jövőre nézve. Csütörtökön tárgyalunk, ekkor dől el, hogyan megyünk majd tovább.

Olvasóink írták

 • 8. RábaEto1904 2013. október 11. 16:08
  „Csiszi ! Ne dobjátok ki a Supkát ... és a Klement Tibit is vigyétek vissza ... !!! :)))))))))))”
 • 7. LAZA 2013. október 10. 17:00
  „Nos a szakmai részekbe nem nagyon szólnék bele.
  A magyar (egyben a soproni)foci nálam sehol.
  Gondolom,hogy akik kijárnak a meccsekre jobban ismerik a körülményeket.
  Jómagam csak a sok évtizedes tapasztalataim alapján tudok szólni.(általánosságban)
  A csapat adminisztrativ úton maradt ebben az osztályban ergo nem számít a meghatározó csapatok közé.
  A cél ilyenkor a bennmaradás.Nos ismereteim szerint ez most kezd veszélyessé válni.
  Az eredményeket figyelve szinte csak egy gólos vereségek vannak,tehet lehet ez egy szerencsétlen rossz sorozat amely változhat és jöhetnek az ilyen győzelmek is.
  Attila pedig már bizonyított a szakmában,mint általában a többi tréner.
  Voltak jó és voltak rosszabb eredményei.
  Bognárról viszont megvan a szubjektív véleményem.
  A sz.. keverő játékosok közé tartozik.
  Anno Varga Zoli győri kicsinálásához is jelentősen hozzájárult.
  Még hozzá gyalázatos módon a pályán saját csapata ellen.
  Szóval a vér nem válik vízzé vagyis kutyából nem lesz szalonna.
  Valószinű,hogy Attila is valami hasonlót érezhetett.
  Mellőzőtt társak között mindig lehet cinkosokat találni.
  Aztán jöhet az edző,illetve MEHET!”
 • 6. mindigatutit 2013. október 10. 16:26
  „5
  Igen,de a tiszteletet ki kell érdemelni,na már most a supkának ez nem sikerült.Mennie kell ,nem kérdés!”
 • 5. njozsi 2013. október 10. 13:54
  „Egy játékos ne azzal foglalkozzon, hogy mit dönt az edző. Az ő kötelessége az, hogy a lelkét is kitegye a csapatáért. Valószínű, hogy a fenti két játékos nem ütötte meg az elvárt szintet. Az, hogy nem értenek egyet egy döntéssel egyéni probléma. Gondoljunk csak bele! Verebes mit tett volna az ilyen felfogású játékosokkal? Akár az ETO-nál, akár az MTK-nál edzősködött az ilyenekért is büntetett (nem kevés pénzbüntetéssel), mert demoralizálják a csapatot. Megbüntette Póczikot is. Sőt! Kulcsmeccsen le merte cserélni, ami Póczik Jóskának nem tetszett. Ki felel a csapatért? Az edző, vagy a játékos?
  Akármilyen is az edző a játékosnak kutyakötelessége tudomásul venni a döntést. Ezért kapja a nem kevés fizetését. Szerintem az SVSE is előrébb tartana, ha szolgai módon, alázattal végeznék a dolgukat és nem az edzői döntéseket kritizálnák.”
 • 4. mindigatutit 2013. október 10. 12:02
  „Amiket hallottam,hogy a supka hogyan került ide,azután nem csodálkozom,hogy senki nem tiszteli.”
 • 3. szp.2003 2013. október 09. 16:26
  „Néhány saját gondolatot had osszak meg a Tisztelt Olvasóval, mert érzem, hogy nem egyszerűen elvesztett mérkőzések vannak mögöttünk, hanem emberi, szakmai válságok.
  Az SVSE legutóbbi meccseit figyelve, és egy kicsit elemezve bátran kimondhatom, megítélésem szerint néhányan nem igazán akartak győzni. Nem mondanám, hogy az edző koncepció hiánya okozta a vereségeket. Más itt a gond.
  Az akarat, a motiváció, a fizető közönség, a szakmai stáb és a klubvezetők tisztelete nélkül nem megy, kedves játékosok. Akit tisztelek azért küzdök. Természetesen a Ti emberi és sportszakmai teljesítményeteket és becsülje meg az edző, a közönség, és a klub is.
  Sajnos most kevés emberi és szakmai értéket látok a pályán néhány labdarúgónál.
  Valószínűleg az utóbbi hetek teljesítménye miatt meg fogják a labdarúgók buktatni az edzőt. De azt is tudni kell, hogy ez csak egy munkahelyen lehetséges, a sportban.
  Mindenki azt felejti el, ha a kedves játékosok kimennek a pályára és onnan kezdve a fejekben, lábakban van a döntés lehetősége, így az eredményesség is, az edző már csak keveset tehet. Talán nem tudjuk, hogy a labdarúgás előre nem megkoreografálható játék? Létezik a taktika melletti, kreativitás is. Ehhez több minden mellett akarat, sportintelligencia, becsület is kell.
  Kedves játékosok! Mi néhány százan fizetünk, hogy lássunk benneteket. Tudom, hogy nem lehet győzni mindig, de legalább néha meg lehetne próbálni. Higgyétek el egy vesztes csapatot is tudunk mi szurkolók tisztelni, elismerni, ha látjuk az akarást.
  Nem csak kiabálunk, néhányan értjük is a focit, és látjuk a kapunak hátast álló csatár indokolatlan lerántását két hazai védő közreműködésével. Látjuk az utolsó utáni percekben az alibi oldalpasszokat, nyilvánvaló kiugratás helyett. Minek ez?
  Kedves Labdarúgó Sporttársak, látogassatok ki a kispályás meccsekre, és tanuljatok ott az amatőröktől akaratot, motivációt, menjetek azok közé egy kicsit, akik nem keresnek pénzt ezzel, hanem fizetnek azért, mert szeretik a labdarúgást. A sportszakmai rész többi alkotóelemét látom, hogy tudjátok, alapvetően tehetségesek vagytok.
  Tisztelet jár azoknak, akik eddig is képességeikhez mérten mindent megtettek, de akikben felmerül, hogy van némi adósságuk, azokat a szurkolók nevében kérem, hogy kerekedjen bennük felül a sporttal szembeni szakmai alázat, a szeretet labdarúgás iránt, petíciók és személyeskedés helyet adják végre ki magatokból azt a tudást amivel tudom, hogy rendelkeznek és küzdjenek önmagukért, értünk szurkolókért, Sopronért és a klubért.

  Hajrá SVSE!”
 • 2. Kotongumi 2013. október 09. 13:46
  „Supka Debrecenben annak idején jókor volt jó helyen, utána elzavarták mindenhonnan. Itt Sopronban sem alkotott maradandót és attól tartok, ezután sem fog. Ötlet, profil és motiváció nélküli csapat. Lapátra tenni, míg nem késő!!”
 • 1. intar 2013. október 09. 13:41
  „1; az ,hogy Supka és a "szakmai" az egymást kizáró fogalmak!
  2; A játékosoktól pedig a "Jó" pénzért focit várunk el , nem pedig a dumát. Nem az Ő dolguk a klub vezetése!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapest Maraton: Földingné Nagy Judit is indul.

A 48 éves atléta célja, hogy három órán belül teljesítse a távot, s lehetőleg ezzel felkapaszkodjon… Tovább olvasom