Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Svájcban neki kolompoltak

A hobbi nyolc év alatt szenvedélyévé vált. Magyar Szilárd 2004-ben belekóstolt a terepjárós versenyekbe. Idén Svájcban már Európa-bajnok lett. Szinte szó szerint bezuhant a célba.
Az autó-motor sport nem csak abból áll, hogy valaki vesz, épít egy nagyon erős gépet, aztán nekivág a versenyeknek és neki csak a gázpedált kell nyomni. Fizikai tréningek, technikai csapat összehangolt munkája, igazi teljesítmény áll minden komoly eredmény mögött.
„Magyarországon is egyre többen versenyeznek terepjárókkal. Én egy országúti géppel 2004-ben Pakson kezdtem el ismerkedni ezzel a sporttal. Fokozatosan jöttem rá a barátaimmal, segítőimmel, milyen autóval kell és lehet eredményeket elérni. Pajero, Vitara, G Mercedes és a bajnok gép a Suzuki Shrek."

Csúcson Svájcban a Suzukival a győri Magyar Szilárd (kis képünkön).
Csúcson Svájcban a Suzukival a győri Magyar Szilárd

Magyar Szilárd Svájcból, Aueinsteinből hazatérve olyan eredménynek örülhet, amelyet magyar versenyző ebben a műfajban még nem ért el.
„Nyolc év hosszú idő, de megérte. Csodálatos érzés bajnoknak lenni egy olyan mezőnyben, amit az északiak uralnak már több évtizede. Magyar még nem járt a dobogó legfelső fokán ebben a kategóriában. Kis országunkat dicsőítettük."


A győri versenyző nem egyszerűen ért célba. A viadal több napig tart, különböző pályákat kell teljesíteni az autóknak és az összesített eredmények alapján hirdetnek eredményt. Az utolsó pálya előtt már jócskán vezetett a többiek előtt. Ilyenkor akár egy-egy kaput ki is lehet hagyni, vagy akár átgázolni rajta. A büntetőpontokkal is vígan lehet első.
„Eigner Mihály originál Európa-bajnok mondta, hogy hagyjam ki az egyes kaput, de én meg akartam csinálni. De csak nem sikerült.

Bosszankodtam, nem tudtam mást tenni, ráléptem a gázra. A kétszáz lóerő felpörgött. Száguldottam, bíztam benne, behozhatom a hátrányt. Ám az utolsó kapu előtt egy bucka megdobott. A kocsi a tetején átpördült, majd a kerekein landolt. Kinéztem a versenybírákra: minden OK? Hitetlenkedve bólogattak. A szaltómmal ugyanis teljesítettem az utolsó kaput, méghozzá szabályosan. Első lettem! A közönség ezután lelkesen kolompolt, kifejezve, szép teljesítmény volt."

Olvasóink írták

  • 1. Graal 2012. augusztus 31. 08:58
    „Minden elismerésem a Tiéd. Gratulálok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: Először hazai pályán

Pénteken játssza első hazai mérkőzését a címvédő Rába ETO az élvonalbeli futsalbajnokságban. A… Tovább olvasom