Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 5°C | 13°C Még több cikk.

Súlyos soproni vereség Brnóban


Gambrinus Brno - MKB-Sopron Euroleasing 96-71

Török Zoltán, az MKB ügyvezetője az esélyeket illetően így fogalmazott: „A Brno a mezőny egyik legjobb, legerősebb csapata, de úgy gondolom, mi is vagyunk annyira erősek, hogy sehol, így Brnóban sem számítunk teljesen esélytelennek."

Teasley triplája után kiderült, valóban nem nagyon találkozott eddig a soproni csapat masszív, magas és szervezett védőfallal. Nem nagyon tudtak mit kezdeni a soproniak a Brno védekezésével, a hazaiak szinte átrohantak a zöld-sárgákon, 3 perc alatt egy 10–0-s rohamot bemutatva. Hejková időt kért és Matovic helyett a mozgékonyabb Csernyt küldte pályára. A húzás telitalálatnak bizonyult. Sem a brnói, sem pedig a soproni csapatot támogató mintegy másfél száz szurkoló nem hitt a szemének. Remekül védekezve és szebbnél szebb támadásokat vezetve 14–0-s rohamot mutatott be a Sopron az Euroliga-ezüstérmes otthonában. A találatok között volt Teasley-tripla, hármas Horváth Zsuzsától, valamint egy gyönyörűen megkoreografált

Teasley–Blahusková–Cserny akció. A negyed végén aztán Vitecková villanásaival feljött a Brno. A második szakasz elején Teasley tovább parádézott, a 14. percben 14 pontnál tartott a magyar kiscsapatok ellen elég unottan kosarazó amerikai, de felnőtt mellé Cserny Réka is. Tíz pont körüli előnyt állandósított a Sopron, ám a félidő hajrájában Milton megkapta harmadik hibáját. A félidő végére egy pontra jött fel a Brno.
A második félidő Cserny jó büntetőivel kezdődött, aztán Milton megkapta negyedik személyijét.

Ezt már a biztosíték sem bírta, úgy csinált, mint a pálya szomszédságában lévő kocsma ajtaja: kivágódott. Negyed órán át állt a játék és ez a hosszú technikai rövidzárlat a hazaiaknak tett jót. Miután visszatért a fény a csarnokba, a brnóiak erőre kaptak. Előbb Veselá nőtt fel az első félidőben is jól játszó Vitecková és Kulichová mellé, aztán a robogó brnói szekéren az addig csak erőlködő Milton is „tolt" néhányat hárompontos kosaraival. Soproni oldalon Blahusková és Károlyi is ziccert hibázott,

Teasley magára maradt, még be-beemelt egy-egy triplát, de a Brno ebben a negyedben gyakorlatilag átrohant a soproni csapaton. A játék képe a zárószakaszban sem változott sokat, volt már 30 pont különbség is a két csapat között.

Jan Bodrovsky: – Az első félidőben sokat hibáztunk a védekezésben, Milton pedig nagyon görcsösen játszott és ez rányomta bélyegét az egész csapat teljesítményére. A második félidei fegyelmezett játékkal, valamint a magabiztos és fölényes győzelemmel, amelyet egy igen jó képességű csapat ellen értünk el, viszont elégedett vagyok.
Natalia Hejková: – Csalódott vagyok, nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy különbségű vereséget szenvedünk. Egy félidő jó játék után szétesett a koncentráció a második húsz percre, mégpedig minden bizonnyal azért, mert eddig nem találkoztunk megközelítőleg sem olyan erős csapattal, mint a Brno.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tartja magát vétkesnek a Brescia csonttörő pólósa

Aleksandar Ciric, a Brescia szerb idegenlégiósa nagyon sajnálja, hogy súlyos sérülést okozott… Tovább olvasom