Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Sterbenz: erős csapatunk lesz

Másfél hónapja nevezték ki a magyar női kosárlabda-válogatott élére Sterbenz Tamást.

A fiatal soproni szakember első jelentős megmérettetése a nemzeti csapat szakvezetőjeként az Európa-bajnoki pótselejtező lesz, amelyen legjobbjainkat a finnekkel és a legyelekkel sorsolták egy csoportba.

Mindegy, kivel játszunk


Mit szól a pótselejtező csoportbeosztásához? – kérdeztük a kapitányt.
– Be kell valljam, ezen túlságosan nem izgattam magam. Úgy voltam vele, hogy – mivel csak az első jut az EB döntőjébe – ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk, most vagy később, mindenkit le kell győzni. Amúgy a kérdésre azt tudom még mondani, hogy az előzetes esélylatolgatások alapján úgy tűnhet, a lengyelekkel lehetünk harcban a továbbjutásért. Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, mind a lengyel válogatott „túlmisztifikálása", mind pedig a finnek kézlegyintéssel való elintézése óriási hiba lenne. Amúgy a három pótselejtező-csoport erősségét nagyjából egyformának tartom.

Elnökségire várva

– Mivel töltötte kapitánykodása első másfél hónapját?
– Természetesen sűrűn látogatom a bajnoki s a nemzetközi kupameccseket. Vasárnap természetesen ott leszek a Sopron–Pécs rangadón. Emellett a válogatottcsapattal kapcsolatos szervezőmunkából is kiveszem a részem.

– Mi mindent kell megszervezni?
– Nem titok, sokan beszéltek róla, a szövetség nehéz anyagi helyzetben van. Emiatt is rákényszerültünk arra, hogy valahogy más forrásokból próbáljuk a válogatott felkészüléséhez, működéséhez szükséges gazdasági hátteret megteremteni. Bízom benne, ha látják, hogy más oldalról is esetleg sikerül enyhíteni a nehézségeken, akkor a szövetség is – amely azért nyilván kap valamennyit a sportnak a közelmúltban juttatott több mint egymilliárd forintos állami támogatásból – könnyebben segít. Már a felkészülési, szakmai programot is elkészítettem, a fejemben pedig nagyjából összeállt a bő keret. Ezt azonban addig nem szeretném kihirdetni, amíg mind a tervezett szakmai programra, mind pedig a stáb összetételére rá nem bólint az MKOSZ elnöksége. Remélem, a február végi elnökségin erre is sor kerül. Utána azonnal sajtótájékoztatón mutatjuk be a stáb tagjait, és akkor már hivatalosan is kihirdethetem a keretet.

Játékosok: fent és lent

– Említette, hogy a bő keret már a fejében összeállt. Járja a bajnokikat, mit lát, hogyan teljesítenek a jelöltek?
– Van, aki jobban, de akad olyan játékos is, aki kisebb hullámvölgybe került. Nagyon remélem, mindenki, akire számítok, a rendelkezésemre áll majd, mert akkor erős csapatunk lesz, s ha valakinek gyengébben megy, tudjuk helyettesíteni. Ha nem, akkor azért nehezebb lesz a helyzet, de a pótselejtezőkig még van fél év. A mérkőzések tervezett időpontjai is megvannak. Augusztus 7-én Lengyelországban kezdünk, ezt követi a két hazai meccs, majd Finnországban zárjuk a sorozatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legenda a magyarokat dicséri

Az észak-amerikai profi jégkorongliga legendája Budapesten a magyar válogatottról is nyilatkozott. Tovább olvasom