Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Starknál a labdáé a főszerep

Stark Csaba, az ETO egykori labdarúgója nem szakadt el a labda- rúgástól. Most a Győri Dózsánál dolgozik.

Szerinte külön utánpótlás-bajnokságot kellene szervezni. Nem szakadt el a labdarúgástól Stark Csaba, a Rába ETO korábbi futballistája. A zöld-fehérek válogatott hátvédjének, Stark Péternek az édesapja jelenleg a Győri Dózsa utánpótlás-együttesének az edzője. A gárda remekül szerepel, a tavaszi folytatás előtt magabiztosan áll a tabella élén.

Az egykori remek futballista a győri Verebes József-féle aranycsapatnak volt a tagja, pályafutásának egy komoly sérülés vetett véget, 1993 óta edzőként tevékenykedik a magyar labdarúgásban.
„ Felnőttcsapatnál is edzősködtem, de most már három és fél éve irányítom a lila-fehér fiatalokat. Természetesen sok mindent fel tudok használni abból, amit annak idején az első osztályban Verebes József trénerkedése alatt láttam és tapasztaltam. Nálunk az edzéseken például nem a fizikai elemek, hanem a labdás gyakorlatok játsszák a főszerepet."
Úgy fest, nem is eredménytelenül, hiszen a tréner által dirigált utánpótláscsapat már többször szerzett arany-, illetve bronzérmet. Stark Csaba szerint még jobbá lehetne tenni a kluboknál folyó utánpótlás-nevelést, ezáltal a magyar labdarúgást.

„ A mostani szabályok szerint legalább öt túlkoros játékos szerepelhet egy-egy tartaléktalálkozón. Szerintem ez sok, mert elég nagy a fizikális különbség egy felnőtt és egy fejlődésben lévő fiatal között. Úgy gondolom, egy külön utánpótlás-bajnokságot kellene szervezni a tizenkilenc éves játékosokból álló csapatok számára. Sőt, a bajnokságok szünetében kuparendszerben versenyezhetnének a fiatal futballisták. Lenne Győr környékén tíz-tizenkét csapat, amely valószínűleg ki tudna állítani ilyen korosztályú együttest, természetesen így saját bajnokságukban mentesülnének a tartalék csapat indításának kötelezettsége alól."

A tréner elmondta, hamarosan felveszi a kapcsolatot a megyei labdarúgó-szövetséggel, ahol reméli, ötletét megfontolják a testület vezetői.
„ Talán színvonalasabb pontvadászatban fejlődhetnének a labdarúgók, ha ebben a rendszerben játszanának. Tudom, nem mindenhol igazán jók a feltételek, de jó focival talán több fiatal labdarúgót lehetne a futballpályákra csábítani. Szerencsére a Dózsában nemrég elindult egy folyamat, a klub nagy átalakításon megy keresztül, jelenleg minden adott, hogy fejlődjenek a gyerekek.

Szeretnénk, ha még több fiatal jelentkezne nálunk, főleg a tizenhat-tizenhét éves korosztályból várunk futballozni vágyókat. Kedvcsinálónak annyit elmondanék, nemrég fiataljaink kétszer is jártak Horvátországban, a tervek szerint idén pedig Hollandiába készül az utánpótlás-együttes."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgolódás a Fradinál

Zavadszky Gábor már a ciprusi Apollon Limassol csapatát erősíti, Sowunmi Thomas pedig Dubaiba ment… Tovább olvasom