Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Stark startja

Változás történt a Törökországban edzőtáborozó Győri ETO FC-nél, Varga Zoltán szakmai igazgató döntésének értelmében Antalyában immáron Stark Péter viselte a csapatkapitányi karszalagot.
A zöld-fehérek saját nevelésű futballistája nem titkolta, kissé meglepődött a „kinevezésen", ám úgy érzi, 25 évesen kellő rutinja van, hogy megfeleljen a követelményeknek. Az edzőtábor utolsó napjaiban egyébként volt ideje átgondolnia feladatát, hiszen gyomorrontása miatt ágyhoz volt kötve.

Varga döntése: Stark Péter az új kapitány.
– Nem hiányzott ez a rosszullét, de a gyógyszereknek és a diétának köszönhetően már jobban vagyok – mondta Stark Péter. – Össze kell fognom a társaságot és a csapat gondjait, kéréseit közvetítenem kell a szakmai stábnak. Egyfajta kapocs leszek a gárda és a vezetés között. A célunk persze egy: minél jobban szerepelni a bajnokságban.

– Ez konkrétan mit jelenthet a tavaszi idényt illetően?
– Nézze, az számomra egyértelmű, hogy a mostani ötödik helyezésnél csak előbbre végezhetünk. Visszalépnünk nem szabad, mivel a közönségünk támogatására is nagy szükségünk volna, eredményes, látványos játékkal kell visszacsalogatnunk őket a stadionba. Bízom benne, sikeresek leszünk, s abban is, hogy a győri szurkolók, a város valóban újra magáénak érzi majd az ETO-t.

– Miként értékeli az antalyai napokat?
– Kemény munka volt, sűrített programmal, aminek remélem, meglesz az eredménye. Úgy érzem, a tíz edzőmérkőzésen helytálltunk, hiszen csupa első osztályú csapat ellen értünk el túlnyomórészt jó eredményeket. Azt kijelenthetem, hogy a védelmünk összeállt, s remélem, hamarosan a többi csapatrészünkről is elmondható lesz ez.

– Információink szerint Gellei Imre szövetségi kapitány bő keretében az ön neve is szerepel...
– Ez számomra természetesen nagy öröm. Tavalyelőtt a németek elleni találkozóra kaptam meghívást, de pályára nem léphettem. Úgy kell teljesítenem tavasszal, hogy mielőbb ez is megtörténhessen. Azt hiszem, a legjobb korban vagyok, s különben is egy csapatkapitánynak példát kell mutatnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakkozók kézlenyomata a Magyar Sportcsillagok Falán

A magyar sakkozás négy meghatározó alakja; Almási Zoltán, Lékó Péter, Polgár Judit és Portisch Lajos… Tovább olvasom