Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Stadionépítés: Készül az új alap

A bontási munkálatok befejezése után a napokban újabb munkagépek sorakoztak fel a futballstadionban.

Az év elején látványos bontással kezdődött meg az átépítésre szoruló, egykor Európa ékszerdobozaként emlegetett sportlétesítmény felújítása. A bontási munkálatok befejezése után a napokban újabb munkagépek sorakoztak fel a futballstadionban.

– Ahogy azt tapasztalhatták, a múlt hét végén a munkálatok helyszínére felvonultak azok a gépek, amelyekkel már az új lelátók alapjait készíthetik el a szakemberek – kezdte Kovács Péter projektvezető. – Újabb fázisához érkezett a felújítás, most már nincs megállás, elkezdődött a valós építkezés. Helyükre kerültek az első cölöpök, amelyek a tribün alapjait szolgálják. Most egy úgynevezett tíznapos technikai szünetet kell tartani, amely után a próbaterhelés következik. Ennek eredménye függvényében lehet folytatni a munkát, haladni tovább.

A projektvezető szerint a tizenötmilliárd forintos rekonstrukció (ennek nagy részét Quaestor rt. állja, ötszázmilliót a helyi önkormányzat, kilencszázmillió forintot az állam finanszíroz) első üteme, vagyis a keleti lelátó és a főépület – amelyben helyet kap a Fehér Miklósról elnevezett labdarúgó-kollégium is – a tervek szerinti időpontra elkészülhet. Az új, ultramodern sportkomplexum többi létesítményét – a tribün másik, nagyobbik fele, a szórakoztató és szabadidőpark, valamint a szálloda – kialakítása akkor kezdődik el, amikor az első ütem befejeződött.

Eközben a Győri ETO FC futballistái – természetesen a válogatott játékosok kivételével – szabadságukat töltik. Reszeli Soós István szakmai igazgató érdeklődésünkre elmondta, június 20-ig kaptak „kimenőt" a labdarúgók. A pihenő után pontosan hat hét kemény felkészülés vár rájuk, a következő bajnokság július 30-án, szombaton kezdődik. És hogy kik azok a játékosok, akik esetleg távoznak vagy érkeznek a zöld-fehérekhez? Nos, erről a szakvezető még nem tudott felvilágosítást adni, lesznek változások, de ezekről egyelőre még korai beszélni – mondta Reszeli Soós István.

Jó hír a csapat szurkolóinak, hogy újabb győri labdarúgó ölthette magára a magyar címeres mezt. Az együttes fiatal játékosa, Granát Balázs ugyanis újoncként mutatkozhatott  be az U20-as válogatott tagjaként. A magyar együttes az Alpok–Adria-kupán Stájerország ellen 2–1-re diadalmaskodott, a tehetséges középpályás a mérkőzés nyolcvanadik percében lépett pályára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5. Philips Nemzetközi Félmaraton

Tovább olvasom