Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Stadion cukorból

A nagybajcsi cukrász, Karácsonyi Péter cukorból készítette el a győri stadiont. A fiatalembernek ez az első ilyen alkotása, de biztos, hogy több követi majd.
A cukorból készült stadion.
Karácsonyi Péter lelkes ETO-szurkoló, s régóta gondolkodott azon, hogy egy csapattal kapcsolatos relikviát készít magának. A legegyszerűbbnek a stadion elkészítése tűnt, s három hét aprólékos munka után meg is született a nagy mű. Igaz, még nincs teljesen befejezve, hiszen az eredményjelző még hiányzik, de az épülő-szépülő stadion látványa mindenért kárpótolja a fiatalembert. Karácsonyi egyébként annyira belejött a munkába, hogy biztos benne, hamarosan újabb dolognak áll neki, de hogy az mi lesz, arról még fogalma sincs.

Az a tény, hogy a stadionrekonstrukcióról egyre kevesebbet lehet hallani, kissé elkeseríti, de addig is van, mi megédesítse életét.
Egyrészt kedvencei nagyon jól szerepelnek, másrészt a lakásban ott virít a stadion édes makettje...

A magyar labdarúgó-stadionokban egyre kevesebb a néző, ám azért akadnak fanatikus drukkerek is. A nagybajcsi Karácsonyi Péter igazi ETO-szurkoló, s ennek jeleként elkészítette a stadion makettjét, méghozzá cukorból. Pontosabban cukor és zselatin keverékéből. Mindenesetre a cukrász fiatalember műve is mutatja, van érdeklődés – még ha olykor csak a konyhaasztal mellett is – a honi futball iránt.
– Bár ez az első ilyen alkotásom, valójában már régóta tervezem, hogy valamilyen foci témájú dolgot elkészítek – indokolta az ötletét Karácsonyi Péter. – Úgy gondoltam, elsőként a legkönnyebben talán a győri ETO-stadiont tudom megmintázni, és szerintem sikerült is.
Karácsonyi Péter elmondta: ezzel még nem ért véget a munkássága. Egyrészt a stadion sincs kész, hiszen az eredményjelző és az új címer is hiányzik róla, másrészt annyira belejött az „édes" relikviák készítésébe, hogy biztosan lesz folytatás. Azt viszont még nem tudja, melyik lesz a következő.

– Eddig mintegy három hetembe került a jelenlegi munka – folytatta. – Szabadidőmben tudok ugyanis csak ezzel foglalkozni, s bevallom, elég aprólékos munka, mert például a székeket is egyesével kellett megcsinálnom és a helyére illesztenem. Az eredmény azonban kárpótol, mert öröm látni, ahogy épül-szépül a stadion.
A fiatalember számára azonban az lenne a legörömtelibb pillanat, amikor a valóságban is megújulna a győri létesítmény.
– Úgy tűnik, erre elég kicsi az esély, pedig szívesen megformáznám az új stadiont is – mondta Karácsonyi Péter. – Addig azonban nem marad más hátra, mint kijárni a több mint húszéves pályára. Én most is ott vagyok minden mérkőzésen, sőt, ha időm engedi, idegenbe is elkísérem a csapatot.
Noha a győri labdarúgók az idei szezonban nem szerepelnek rosszul, Karácsonyi Péter gondoskodott arról, hogy a rosszabb időkre is legyen, ami megédesíti az életét...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Owen apa lesz

Michael Owen, az angol Premier League-ben szereplő FC Liverpool labdarúgócsapatának klasszisa és… Tovább olvasom