Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Stabil védelem, gólszegény csatársor

Tizedik helyen zárta az NB III-as bajnokság Bakony-csoportjának őszi szezonját a Csornai SE.

Az együttes védelme bizonyult a legstabilabb csapatrésznek. Nagy Szabolcs és Fenyő István kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A magyar labdarúgás legújabb kori átszervezése következtében az elmúlt év őszétől kezdődően az NB III-as bajnokság valóban a harmadik vonalát jelentette labdarúgásunknak és ebben az osztályban ezúttal csupán a tizedik helyet szerezte meg a Csorna. Azért a megjegyzés, mert az elmúlt nyáron még mint bronzérmes csapatot ünnepelhették a rábaközi városban az akkori pontvadászatot követően.

Az őszi szezont tehát a 10. helyen zárták, 6 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel, 21 pontot szerezve. Egy évvel korábban, ugyancsak az őszi idény után 19 pontja volt a csapatnak és egy jó tavaszi szerepléssel tettek még hozzá 26 pontot. A mostani bajnokság indulásakor célkitűzésként a 4–6. hely megszerzését tartották reálisnak a vezetők. A bajnokság során viszont annyira összesűrűsödött a középmezőny, hogy a 4. helyezett Andráshida és a 11. Keszthely között csak öt pont különbség van.

A nyáron Horváth László edző kezébe került a szakmai munka irányítása, de jelentős változások történtek a játékoskeretben is. A csapattól nyáron távozott Szmodics, Kovács Dávid, Bíró Zoltán mellett az ősszel még sérült Bíró Ákos is. Mellettük 3–3 mérkőzést volt kénytelen kihagyni eltiltás és sérülés miatt Jakab Ádám, illetve Tóth Zoltán. Az érkező labdarúgók, Póczik A. Szűcs I., Szűcs P. és Baán Szabolcs közül csak utóbbi vert gyökeret a csapatban. Szűcs I. idény közben visszavonult, Szűcs P. pedig tanulmányai miatt hagyott ki sokat. Így rendkívül szűkké vált a keret.
Horváth László edző: „A csapat védelme – Lőre, Horváth, Csík, Fenyő, Nagy – állandónak mondható és a legstabilabb csapatrésznek bizonyult. Egy mérkőzés kivételével viszonylag kevés gólt kaptunk. A támadósor viszont alulteljesített, kevésnek ítélem meg a huszonnégy gólt. A házi gólfelelős, a kilenc találatot szerzett Hollósira nagy teher hárul.

Mellette a fiatal Tóth – bár egyre érettebb játékot nyújtott – teljesítménye kiegyensúlyozatlan volt, a gólszerzéssel még hadilábon áll. A középpályán hiányzik egy vérbeli irányító, Baán fiatal, tapasztalatlan még ebben az osztályban. A széleken Nyerges László és Bárány váltakozó teljesítményt nyújtott, mellettük kevés lehetőséget kapott Nyerges, Bognár, valamint a fiatal Németh és Kajtár. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Nagy Szabolcs és a csapatkapitány, Fenyő István. Jó, kiegyensúlyozott teljesítményűnek ítélem Lőre, Horváth, Csík, Jakab, Hollósi, Bárány, Nyerges László játékát, többet vártam viszont a következő futballistáktól: Németh, Tóth Z., Kajtár, Nyerges Á., Bognár."

A folytatással kapcsolatban a szakvezető elmondta: a csapat gerincét érett, rutinos játékosok alkotják, melléjük kell megtalálni – legfőképpen a jól szereplő ifjúsági csapatból – azokat a fiatalokat, akik rövid időn belül fel tudnak nőni a felnőttbajnokság színvonalához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni sÖrdögök–Albacomp 97–84

Bénultan, álmosan kezdett a hazai csapat, több mint három percet kellett várni az első soproni… Tovább olvasom