Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Sportpszichológus a Graboplast-ETO-nál

Pszichológust alkalmaz a Graboplast-ETO. Új módszereket is bevetnek a sérülések elkerülése érdekében és a csapat rendszeres terheléses vizsgálaton esik át.

Bradeanu és Gogirla már beilleszkedett a csapatba.
Komoly változásokat jelentett be a tegnapi sajtótájékoztatón Vanyus Attila, a Győri ETO KC elnöke. A jövőben a Graboplast-ETO mellett Horváth Tímea személyében egy sportpszichológus dolgozik. Feladata elsősorban az lesz, hogy lelkileg is erőssé, kiegyensúlyozottá „tegye" a játékosokat.

Szintén újdonság, hogy mostantól bevezetik a klubnál azt a módszert, melyet Norvégiában már több helyen is alkalmaznak, s ami a térd- és bokasérülések megelőzését szolgálja. Részben ehhez kapcsolódik, hogy a tanítóképző főiskolán működő laborban folyamatos fizikai terheléses teszten vesznek részt a lányok, melyet Ihász Ferenc és Király Tibor irányít majd. Érdekesség, hogy előfordul majd olyan is, amikor éles helyzetben, azaz mérkőzés közben alkalmazzák a tesztet.

Vanyus elmondta, a nőknél már kialakult a végleges keret. A két román játékos, Aurelia Bradeanu és Simona Gogirla az elmúlt három hét során sikeresen beilleszkedett a csapatba. Az edzésmunkájuk, hasonlóan a többiekhez, kifogástalan. Remélhetőleg a mérkőzéseken nyújtott teljesítményükkel is igazolják majd képességeiket.

A férficsapat, azaz a Tento-ETO háza táján friss hír, hogy leigazolták a fiatal balszélső Németh Tamást Nyíregyházáról, s bár jelenleg húszas kerettel dolgozik a szakvezetés, nem kizárt, hogy még lesznek új játékosok. Ez ügyben többek között még megbeszélés folyik a Fotex és a győri klub között.

Az első edzőmérkőzést a fiúk augusztus 3-án játsszák hazai környezetben a Tatabánya ellen. A nők augusztus 5-én az ukrán Motor Zaporizzsját fogadják. Ezen a találkozón kezdik meg a bérletek árusítását. A korábbi bérletesek saját helyükre augusztus 19-ig vehetik meg egész évre szóló belépőiket. Változtak az árak: a felnőttbérlet 15, a nyugdíjas és a diák 8 ezer forintba kerül. Újdonság, hogy lesz állóbérlet 10 ezerért, VIP-bérlet pedig 50 ezerért. Utóbbi bérletet elsősorban cégeknek, vállalkozásoknak ajánlják, melyért cserében a tulajdonos a cég saját logójával ellátott széken élvezheti a mérkőzéseket. Vanyus Attila kiemelte, hogy a bérletesek az egész évet tekintve ötvenszázalékos kedvezménnyel tekinthetik meg a két csapat meccseit.

A nyári szünetben megalakult a Győri ETO KC szurkolói egyesülete. Az alapító okirat elkészült, s jelenleg a cégbíróságon vár a bejegyzésre. Az egyesület elnöke Gellért Tamás lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan elkészülnek az olimpiai érmek

Augusztus elejére elkészül az athéni olimpia dobogósainak járó több mint háromezer érem. Tovább olvasom