Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Sportpénzek: 233 millióról döntenek Győrben

Több mint félmilliárd forint sem lenne elég a közgyűlésnek, hogy a sporttámogatásokra beérkezett igényeket kielégítse Győrben.
Így is 233 millió forintot oszt szét az egyesületek, egyéni sportolók között, ha az előterjesztést a képviselők csütörtökön megszavazzák.

A csütörtöki közgyűlés dönt a pályázati úton támogatott sportszervezetek (kiemelt és nem kiemelt sportágak), egyéni eredményes versenyzők és egészségkárosult sportolókkal foglalkozó sportszervezetek és intézmények támogatását szolgáló pályázati keret felosztását tartalmazó előterjesztésről.

A sportszervezetek, valamint utánpótlásnevelés-fejlesztést vég-
ző alapítványok számára kiírt 215 millió forintos keretre több mint 497 millió forint, az egyéni sportolók 15 millió forintos keretére 17,1 millió forint, míg az egészségkárosult sportolókkal foglalkozó sportszervezetek és intézmények számára kiírt 3 millió forintos támogatásra 4 millió forintos igény érkezett be.

A támogatási javaslat kialakításánál a korábbi években odaítélt önkormányzati támogatás célirányos és hatékony felhasználását, valamint az egyesületek versenyzői létszámát, eredményességét és szakmai programját vették figyelembe a döntéshozók.

A legtöbb pénzt a Graboplast VSE kajak-kenu szakosztálya kapja, 40 millió forint szerepel a javaslatban. Emellett a kajakosok a tavaly júniusi árvíz okozta károk helyreállítására 20 millió forintos támogató segítséget kértek. Borkai Zsolt polgármester előterjesztésében „a szakosztály hazai és nemzetközi eredményeire és a város sportéletének meghatározó szerepére hivatkozva" javasolja a kért támogatási összeg biztosítását.

Ha a közgyűlés jóváhagyja, az Audi-ETO 30 millió forintos támogatást kap a várostól. Fotó: Kisalföld-archívum
Ha a közgyűlés jóváhagyja, az Audi-ETO 30 millió forintos támogatást kap a várostól. Fotó: Kisalföld-archívum


A pályázható keretből a Gyirmót labdarúgócsapata 37 millió forintot kap, az Audi-ETO női kézisei 30 milliót.

A Győri AC összesen 16,6 millióhoz juthat a képviselőtestület jóvoltából, ebből 5 millió az atlétáké, négy a tornászoké, a teniszezők 3,5, míg a cselgáncsosok 3,2 millió forintot kaphatnak.

Az ETO-futsalnak 15 millió, a Győri ETO FC labdarúgóinak, valamint a Győri Úszó SE-nek tíz-tíz millió forint jut.

A Győri Vízügy-Spartacus SE és a SZESE férfi kézilabdacsapat 8–8, a Ménfőcsanak megyei első osztályú futballcsapata 7, az Üstökös FC 6 millió forintot kap.

Említést érdemel még mindenképpen a Győrszentiván labdarúgóinak javasolt 4,5 millió forint, a Gladiátor Akadémia és a SZESE kosarasainak 2,5 milliója. A Győri KC és a Győri Lövész Klub 2–2 millió forinttal „gazdagodhat".

Egyénileg 500 ezer forint a legtöbb, amit egy-egy sportoló támogatására megszavazhatnak a városatyák, úszó, súlyemelő, teniszező, lövész, kajakos és kenus egyaránt részesedik a legmagasabb összegből, de kisebb összegek is jutnak más versenyzőknek.

Itt is egyértelmű a törekvés, elsősorban azok kapnak nagyobb támogatást, akik várhatóan eredményesek lehetnek a hazai és nemzetközi versenyeken, illetve akik jó eséllyel pályáznak arra, hogy ott legyenek a 2017-es, győri rendezésű európai ifjúsági olimpián. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetven méterről lőtt gólt az öttevényi focista

A támadó az utolsó percben saját térfeléről talált a petőházi kapuba. Tovább olvasom