Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Sportparkra cserélik a pályát

Győr - Nemrég írtunk a Győri Elektromos-sporttelep és a bácsai volt Rekard-pálya kálváriájáról. A győri egyetemi, egykori Postás-pálya is megszűnik, ám helyette a tervek szerint új épül.

Egykor a legszebb fekvésű pályaként emlegették Győrött a volt Postás-, később KTMF-pályát. A révfalui játéktéren kezdett el futballozni a nemrég elhunyt tokiói olimpiai bajnok, Orbán Árpád is. A győri szurkolók egykori kedvence gyermekkorában a Postás-pálya szomszédságában lakott, s ahogy azt korábban mesélte, ez eleve meghatározta, hogy futballista lesz és azt is, hogy melyik csapatban.
Ha élne, nyilván szomorúan venné tudomásul, hogy az egykori sporttelep hamarosan megszűnik, igaz, helyette a Széchenyi-egyetem területén modern sportpark épül.

A pálya a Postás sportegyesület megszűnésekor, 1974-ben került a győri egyetem elődjéhez, a műszaki főiskolához (KTMF).

A létesítmény a nyolcvanas években élte virágkorát, az iskola vezetői nagy hangsúlyt fektettek a sporttelepre. Kránitz István akkori tanszékvezető, majd Várnagy András testnevelési és sportközpontvezető irányításával fejlődött a terület.

A Széchenyi-egyetem révfalui pályáját értékesítik, a pénzből pedig sportpark épül.
A Széchenyi-egyetem révfalui pályáját értékesítik, a pénzből pedig sportpark épül.

 

Teniszpálya, kondicionáló- és küzdőterem épült, villanyvilágítást kapott a futballpálya. A reflektorokat 1991. november 5-én avatták fel, a helyi KTMF ellenfele a Győri ETO volt.
Aztán a kilencvenes évek elején mint versenysport, a területen megszűnt a nagypályás labdarúgás, a többi sportág pedig bekerült a főiskolából egyetemmé alakult intézmény falai közé.
Kuti József 1973-ban alapítója és csaknem három és fél évtizedig elnöke volt a győri egyetem jogelődje által létrehozott KTMF SK-nak és annak jogutódjának.

Idén márciusban váltotta őt Farkas Péter, a SZESE ügyvezető elnöke pedig Gyömörei Tamás lett.
Az ügyvezetőtől megtudtuk, hamarosan megszűnik a nagy múltú révfalui pálya:

„Mivel nem az egyetem a tulajdonos, csak a nemzeti vagyonkezelő jóváhagyásával értékesíthetjük a területet. Ezt megkaptuk, de azzal a feltétellel, hogy hasonló létesítmény épüljön helyette. Nemsokára a campus területén épülhet fel az úgynevezett egyetemi sportpark. Ebben többek közt három műfüves kispálya kap helyet, amely igény esetén egybenyitható lesz. Két teniszpálya, villanyvilágítással ellátott kosárlabdapálya, edző- és küzdőcsarnok, öltözőépület szerepel még a tervek közt."

Ám hogy mikor kezdődhet el az építkezés, az attól függ, mikor sikerül értékesíteni a jelenlegi sporttelepet. Nyilván ezzel nem lesz gond, a volt Postás-pálya helyére ugyanis már megkötés nélkül építhet bármit az új gazdája.

Olvasóink írták

  • 1. kisem 2008. november 20. 21:39
    „Ebben az egészben az a felháborító, hogy egy hajdan térítésmentesen megszerzett ingatlant egyáltalán értékesíteni lehet. Hajaz a Frigyes-laktanya eladási módjára. Inkorrekt, tisztességtelen eljárás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétszáz gól az ovistornán

Labdarúgás - Az elmúlt hét végén két csoportban megkezdődött az I. Győri Ovifoci-kupa… Tovább olvasom