Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Sportos győri ünnepvárás

Sokan döntöttek úgy, hogy sportosan töltik a karácsonyi ünnepek előtti vasárnapot, s ehhez a legjobb alkalmat a megyei szabadidősport-szövetség által immár hagyományosan rendezett év végi utcai futóverseny nyújtotta.

Kellemes időben, jó időt futottak a legjobbak.
Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Karácsonyi Rohanás elnevezésű verseny, mivel az időjárás is igen kedvezőnek bizonyult a futásra, nagy mezőnyt vonzott a győri Kálóczy téri rajthoz. Mivel a rendezők jó tapasztalataikat felhasználva minden korosztályra gondoltak és három különböző versenytávon rendezték a versenyt, a legkisebbektől (ami ezúttal a 4, 3, sőt, 2 éveseket jelentette) a 70 év körül járó legidősebbekig a legkülönbözőbb korúak jelentkeztek a rajtnál. Ráadásul nagyon sokan voltak, akik családi összefogással közösen sportoltak ezen a napon. A legkisebb résztvevő, a mindössze kétéves győrzámolyi Hegedüs Réka édesanyjával futotta végig az 1,3 km-es távot, majd édesapja könnyen gördülő háromkerekűbe ültette, s a leghosszabb versenytávot, a 11,3 km-t lefutotta vele.

De a sportos szellem igazi példáját nyújtotta a Budapestről érkezett Fuchs család is, amelynek hároméves tagja, Réka, a hatéves Dóra és a nyolcéves Re náta is teljesítette az 1300 méteres távot. Sőt, ezt követően a legnagyobb nővér, Renáta, aki már triatlonedzésekre is jár, elindult az 5,1 km-es távon is és korosztályában elsőként teljesítette azt. De lehetne említeni a győri Varga családot is, hiszen a négyéves Tamás a legkisebb távot, a Jókai-iskolában testnevelő tanár édesapa, Varga Zoltán pedig a verseny leghosszabb távját, a 11,3 km-t teljesítette.

Erre mondta Kovács István megyei sportigazgató, hogy kellemes színfoltja ez a verseny az év végi győri rendezvényeknek, hiszen jól illeszkedve a közelgő karácsonyhoz, meghitt, családias légkörben zajlik. Ez pedig a szorgalmas rendezőknek, az évek óta fáradhatatlanul szervező szabadidősport-szövetség vezetőinek köszönhető.

– Dicséretes, hogy ezt a remek kezdeményezést most Sopron is átvette – mondta a sportigazgató. – Remélhetően a keddi soproni utcai futóverseny is ilyen sikeres lesz. Jó lenne, ha a megye minden városában rendeznének így év végén ilyen jó hangulatú versenyt.

Molnár László, aki a szlovákiai Nagymegyerből jött a versenyre, a következőket mondta:
– Örömmel jöttem erre a győri versenyre, s amilyen jó itt a hangulat, biztos, jövőre is itt leszek.

Hasonlóan vélekedett Hilbert József is, aki ugyancsak a szomszéd országból, Révkomáromból érkezett:
– Többször vettem már részt Győrben hasonló szabadidős versenyen, s még egyszer sem bántam meg, hogy eljöttem. Nagyon későn, 57 évesen kezdtem el a futást, de már annyira megszoktam, hogy még így, a hetvenes évek fele járva sem tudok lemondani róla. Ilyen baráti hangulatban pedig szinte felüdülés a versenyzés.

Földingné Nagy Judit, a verseny női abszolút győztese:
– Tegnap a szlovák–cseh határon átvezető hasonló versenyen voltam többedmagammal, ahol egy lengyel és egy szlovák versenyző mögött a harmadik helyen végeztem. A két rendezvény kellő levezetési lehetőséget nyújtott az idei versenyszezon végére.

Major József, a győri Széchenyi ESE triatlonistája, a férfi abszolút győztes:
– Én is ott voltam tegnap a csehek és szlovákok által közösen rendezett 12 km-es versenyen, ezért ma az elején kicsit nehezen ment, de a végére nagyon jól bemelegedtem. Még javítottam is eddigi teljesítményemen, hiszen a tavalyi Karácsonyi Rohanáson csak harmadik voltam, most pedig győzni tudtam.

Zakariás Géza, a triatlonisták edzője, korosztálya győztese a 11,3 km-es távon:
– Remek időjárási körülmények között teljesíthettük idén ezt a versenyt, amire személy szerint én tulajdonképpen csak azért neveztem, hogy megtiszteljem vele azokat, akik ilyen remek hangulatban és ilyen körültekintéssel évről évre megrendezik ezt. Ezért hoztam el ismét a triatlonistákat, akik szintén szívesen indulnak ilyen versenyeken.

Molnár Z. Csabáné, a rendező sportszövetség elnöke:
– Szinte megható, hogy ennyien eljöttek a versenyünkre, amely évről évre egyre népszerűbb lesz. Persze ez annak is köszönhető, hogy a sajtó, például a Kisalföld és a Kék Duna Rádió révén sokan tudomást szereznek rendezvényünkről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indulhatnak a magyar hegyikerékpárosok az olimpián

Először indulhat magyar hegyikerékpáros olimpián, mivel a nemzetközi szövetség évzáró… Tovább olvasom