Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Sportorvos Győrben - Félreértés volt a szünetről szóló levél

Rendelés van, igaz, az egyik orvos betegsége miatt sokat kell várni.

Tavaly szeptemberben új sportorvosi rendelőt adtak át Győrben. Az Újkapu utcai megújult épületben a korábbihoz képest sokkal jobb, ahogy dr. Gógl Álmos megyei sportfőorvos akkor fogalmazott, nyugat-európai körülmények között fogadhatják a sportolókat.

A napokban több klub is felkereste szerkesztőségünket, miszerint nincs rendelés az új intézményben, pedig hétvégén, a megyei I. osztályban már kezdődik a tavaszi szezon. Érvényes sportorvosi engedély nélkül azonban nem léphet pályára játékos.

A rendelő ajtajára is felragasztott és a csapatoknak kiküldött tájékoztató szerint dr. Petneházy Attila győri sportorvos rendelése betegség miatt előreláthatólag legalább négy hétig szünetel, az ezekre a napokra előjegyzett sportolókat nem tudják fogadni, új időpontot várhatóan legkorábban április hónap közepétől tudnak biztosítani. Sürgős esetben sportorvosi vizsgálatra Enesén, Sopronban, Komáromban és Mosonmagyaróváron van lehetőség.

A nemrég átadott győri rendelő ajtaja nyitva a sportolók előtt. Fotó: Mészáros Mátyás
A nemrég átadott győri rendelő ajtaja nyitva a sportolók előtt. Fotó: Mészáros Mátyás


A gönyűi sportegyesület vezetői megpróbáltak Komáromban bejelentkezni, de elmondásuk szerint ott nem is tudtak a helyettesítésről, a hívott doktornő azt mondta, egyébként is Tatabányán rendel és nem Komáromban.

„Nálunk a gyermekkorosztályt érinti inkább a történet és nagyon nehéz, illetve pluszköltséggel jár egy távolabbi rendelőbe való eljutás. Sok gyereket a szülei nem tudnak elvinni, egyesületi szinten kellene megoldani, ami így elég nehéz lesz, hol fognak nekünk adni több (busznyi) gyerekre időpontot hirtelen?" – áll a megyei igazgatósághoz eljuttatott levélben.

A tápi csapat több játékosa is lemaradt a vizsgálatról:
„Sok futballistánk már januárban bejelentkezett, de csak mostanra kapott időpontot. Ezzel nem is lett volna különösebb baj, ám mivel elmaradt a vizsgálat, tartunk tőle, nem lesz meg az igazolás a szezon kezdetéig" – jegyezte meg Pintér Dezső, a tápiak technikai vezetője.

Persze akadnak olyanok is, akik az utolsó pillanatokban mennének sportorvosi vizsgálatra, pedig a megyei igazgatóság körlevélben két alkalommal, decemberben és januárban is felhívta a csapatok figyelmét, hogy minél korábban jelentkezzenek sportorvosi vizsgálatra, elkerülve a szezon előtti tumultust. Egy játékvezető azt mesélte, januárban volt a kötelező szűrésen, vele együtt mindössze négyen vártak vizsgálatra.

Akad másik jó példa is: a Gyirmót SE utánpótlás-játékosainak – mintegy kétszáz fiatal labdarúgónak – már decemberben kért és kapott időpontot Gunyhó Ferenc utánpótlás-vezető.

A rendeléssel kapcsolatban megkerestük dr. Gógl Álmos megyei sportfőorvost.
„Sajnos egy előre nem látható betegség miatt le kellett mondani néhány vizsgálatot és ezzel kapcsolatban született egy félreérthető levél. A rendelés nem szünetel, több kollégám is folyamatosan dolgozik, csupán Petneházy doktor néhány előjegyzett vizsgálatát kellett elhalasztani, amiket természetesen pótolni fogunk. A jövő hétre helyreáll a rend, de kérjük a kollégánál előjegyzett sportolókat, hogy az új időpont egyeztetése miatt jelentkezzenek nálunk" – fogalmazott a főorvos.  
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyéremre hajt a sokat változó ETO II

Hétvégén már a harmadosztályban is elkezdődik a szezon. A Győri ETO FC II a második, a Futura… Tovább olvasom