Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Sportlövő EB Győrben

Megalakult a 2016-os győri Sportlövő 10 méteres Európa-bajnokság szervezőbizottsága.
2016. február 22-28. között egy újabb rangos világesemény helyszíne lesz Magyarország, azon belül Győr. A magyar sportlövők régóta a világ élvonalába tartoznak, ezért nagy várakozás előzi meg a 2016-os Sportlövő Légfegyveres Európa Bajnokság megrendezését. A lehető legszínvonalasabb lebonyolítás érdekében már megkezdődődtek az esemény előkészítő munkálatai. A napokban Nagy György elnök, Sinka László főtitkár, dr Hammerl László alelnök, olimpiai bajnok a Magyar Sportlövők Szövetségének vezetői Borkai Zsolt polgármesterrel találkoztak a győri Városházán és lefektették a közös együttműködés alapjait.

A megbeszélés során a felek egyetértettek abban, hogy a szövetség és Győr érdeke is az, hogy egy jól előkészített, a sportág, és a város rangjához méltó eseménynek lehessen a helyszíne hazánk. Ennek érdekében megalakult az Európa Bajnokság szervező bizottsága, amely Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Sportlövők Szövetsége, valamint a helyi sportlövő klub szakembereiből tevődik össze. A Szervező Bizottság elnöke Sinka László.

Győr hagyományosan jó házigazdája a nemzetközi sporteseményeknek, nem véletlen, hogy 2015-ben többek között a kisalföldi megyeszékhely lehet a helyszíne a női kosárlabda EB-nek, a maratoni Kajak-kenu világbajnokságnak, és az úszó országos bajnokságnak is. A világesemények sora a jövő év elején tehát a légfegyveres EB-vel folytatódik, amelyre 45 ország közel 700 sportolója várható. A verseny rangját tovább emeli, hogy a résztvevők nem csak az Európa-bajnoki címért, de 12 olimpiai kvótáért is küzdenek majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi ETO érkezői és távozói egy gif-ben

5 játékos érkezik az Audi ETO csapatához. Heten biztosan távoznak. Mutatjuk! Tovább olvasom