Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sportlövészet: Maradt győri az elnökségben

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Sportlövő Szövetség, ahol győri diplomáciai siker született, hiszen Laczik Zsolt az elnökség tagja maradt.
Nagy Györgyöt választották meg a Magyar Sportlövő Szövetség elnökének a szervezet tisztújító közgyűlésén. A sportág eddigi utolsó magyar olimpiai bajnoka, Igaly Diána a szövetség egyik alelnöke lett.

Az első számú vezető posztjáért az eddigi elnök, Krzyzewsky Miklós is indult, s kettejük küzdelmét a 87 voksot kapó Nagy nyerte Krzyzewskyvel szemben, akire 64-en szavaztak. Az elnöki megbízatás négy évre szól.
Krzyzewsky Miklós 1999-től irányította a szövetséget, így 13 esztendő után távozott a posztról.

„Tizenhárom éven keresztül kínlódtunk, túléltünk úgy, hogy eredmények is voltak, és sajnálom, hogy most, amikor több állami pénz folyik majd a sportágba, már nem én vezethetem a szövetséget" – nyilatkozta a volt elnök a Kossuth rádiónak.

Igaly mellett a korábbi szövetségi kapitány, a szintén olimpiai bajnok Hammerl László, valamint Boros György lett még alelnök.

Kiemelt verseny a győrszentiváni.

A tizennégy tagú elnökség tagja maradt Laczik Zsolt, a Patent Győri LK alelnöke és vezetőedzője, aki így fogalmazott: „Jövőre a kormány kiemeltként kezeli a lövészetet, nagyobb lehetőségek előtt áll a sportág, így nagyobb értékük lesz a szövetségben betöltött pozícióknak is. Ezért is örülök, hogy sikerült az elnökségben maradnom, s a negyvennégy jelölt közül bizalmat kapnom, míg egy Varga Károly olimpiai bajnok, vagy egy Sidi Péter világ- és Európa-bajnok nem kapott kellő szavazatot. Új távlatok előtt állunk és természetesen szeretném az elnökségben a régiót megfelelően képviselni: az új vezetés már most kiemelten kezeli Magyarország legnagyobb nemzetközi légfegyveres versenyét, a jövő januári győrszentiváni Hungaria Opent is" – mondta Laczik Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: évzáró Ligakupával

A Győri ETO FC csapata a Budapest Honvéd elleni győri Ligakupa-mérkőzéssel fejezi be szerdán (13 ó)… Tovább olvasom