Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Sportlövészet: éremre esélyes győriek

A héten Németországban, Suhlban rendezik a futócéllövők
Európa-bajnokságát, ahol két győri versenyző is éremesélyekkel lép lőállásba.

Míg a puska és pisztoly fegyvernemben Eszéken már javában tart a sportlövők Európa-bajnoksága, az úgynevezett vadászszámokban – korong- és futócéllövészetben – a héten kezdődik a németországi Suhlban a kontinensviadal.

Utóbbi kategóriában két győri éremesélyekkel lép lőállásba.
„A válogatón a Patent győri világbajnoka, Sike József mellett ifjabb Laczik Zsolt vívta ki a részvétel jogát, ám utóbbi munkahelyi elfoglaltság és családi okok miatt nem tudta vállalni a szereplést. Az első számú helyettes a szintén győri Boros László volt, így csapatban a Honvédos Tasi Tamással ők képviselik Magyarországot az Európa-bajnokságon – mondta Laczik Zsolt, a Patent Győri LK vezetőedzője. – Egyéniben Sikének, de a másik két versenyzőnknek is van esélye éremre, s csapatban is dobogóra várjuk őket. A legutóbbi, dániai EB sajnos nem sikerült jól, gyomorrontást kapott szinte az egész magyar csapat, bízom benne, most nem lesz ilyen probléma" – tette hozzá a szövetség elnökségének tagja, aki a felkészülés nehézségeiről is beszélt.

Bár a felkészülés során akadtak nehézségek – az árvíz miatt a győri lőtér elázott –, Sike József, Laczik Zsolt és Boros László bizakodóak voltak a németországi futócéllövő Európa-bajnokság előtt. Fotó
Bár a felkészülés során akadtak nehézségek – az árvíz miatt a győri lőtér elázott –, Sike József, Laczik Zsolt és Boros László bizakodóak voltak a németországi futócéllövő Európa-bajnokság előtt. Fotó


„Az árvíz alaposan megnehezítette a felkészülést. Soha ilyen nehéz körülmények nem voltak még a győri lőtéren, ahol sok lőszer és fegyver is elázott. A fegyvereket meg tudtuk javítani, előbbiekből viszont újat kellett venni, mert csak megbízható, jó lőszerekkel lehet versenyezni. Győrött nem is tudtunk készülni, többször Keszthelyen kellett gyakorolni. Ettől függetlenül bízom a jó szereplésben és az éremszerzésben."

.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: izgalmas hajrá után bajnoki aranyérem Bágyogszováton

Kiélezett csatában bizonyult a legjobbnak a Bágyogszovát a megyei harmadosztályban. Részben anyagi… Tovább olvasom