Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Sportlövészet: egy csapatban a világbajnokkal

A győri Boros László a tervek szerint a világ-és Európa-bajnok Sike Józseffel egy csapatban szerepel majd az augusztusi sportlövő-vb-n.
A juniorok között a magyar válogatott tagjaként versenyezhet a szintén győri Dávid Balázs is a világversenyen.

Csupán ebben az évben szerepel először a felnőttek között, máris világbajnokságon bizonyíthatja be páratlan tehetségét Boros László, a Patent Győri LK fiatal sportlövője.

Boros, ahogy a Kisalföldben többször is beszámoltunk róla, juniorként gyakorlatilag mindent megnyert, világ- és Európa-bajnoki címig jutott. Ebben az évben, áprilisban pedig már a felnőttek között is elérte első komolyabb sikerét:

Szentendrén magyar bajnok lett, olyan sportlövőket maga mögé utasítva, mint a többszörös világ- és Európa-bajnok Sike József vagy a világversenyeken általában dobogós Tasi Tamás.

A tervek szerint éppen velük szerepelhet majd egy csapatban az augusztusi müncheni világbajnokságon, ugyanis a hazai szövetség úgy határozott, futócéllövészetben is indít felnőttcsapatot, Keczeli Zoltán, a szakág vezetője pedig ebben a győri fiatalembernek is bizalmat szavazott. Talán nem túlzás, óriási elismerés már önmagában a csapatba kerülés is a fiatal győri sportoló számára.

„Szeretnék ott lenni a nyári müncheni világbajnokságon, persze tudom, hogy addig még bizonyítanom kell, hogy nem volt véletlen a Szentendrén elért eredmény" – mondta korábban Boros, aki Münchenben természetesen egyéniben is a céltáblákhoz állhat.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehetek a vb-n, ráadásul olyan sportlövőkkel egy csapattban, akikre idáig csak felnézhettem. Sike Józsefet nevezhetem nyugodtan a példaképemnek. Fantasztikus, amit idáig elért. Hogy feszélyezni fog-e, hogy épp vele leszek egy csapatban? Nem hinném, inkább doppingként hat majd ez rám. Megpróbálok helytállni, remélem, sikerül. Laczik Zsolt edzőmmel beszélgettünk, vajon mire lehetek képes. Egyéniben nagy eredményre nem számítok, szeretnék a tízbe bekerülni. Csapatban pedig nem szeretném lehúzni a két másik társam teljesítményét, akik ha kell, nyilván segítenek majd" – tette hozzá azért bizakodva a Lébényben élő fiatalember, aki egyébként nem egyedüliként képviseli majd a győri színeket.

Ott lesz az a Dávid Balázs is, aki nemrég Csehországban remekelt az olimpiai reménységek tornáján.

„A plzeni verseny nagyon jó felkészülés volt a világbajnokságra. Első helyezést ugyan nem sikerült szereznem, de tíz méteren kétszer második, ötven méteren egyszer harmadik lettem. Talán ezért is hívtak be a válogatott keretbe, s vehetek részt a müncheni vb-n" – mondta a junioroknál számításba vett sportoló.

Dávid Győr mellett a sportág másik fellegvárának számító Keszthely két fiatal sportlövőjével egy trióban lő majd egy csapatban. Az esélyekkel kapcsolatban hozzátette, az orosz és ukrán sportlövők mindig komoly ellenfélnek számítanak, bár ahogy Boros is, sokan kerültek fel most a felnőttek mezőnyébe, így bármi megtörténhet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cselgáncs: magyar éremeső a Világkupán

A hétvégén Győrben rendezték meg a serdülő Világkupát, melyen három szőnyegen, tizennyolc… Tovább olvasom