Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Sportlövészet - Nagyszerű verseny Szentivánon

Már az új szabályrendszer szerint, kieséses rendszerű döntőkkel rendezték meg a légfegyveres Hungarian Open versenyeit Győrszentivánon, ahol igazán nagy meglepetés nem született.


Az idei évtől minden számban az alapverseny csak a döntőbe jutásról dönt, a fináléban pedig mindenki „nulláról" kezd. Ott a nyolcadik lövés után esik ki az első lövő, majd ezt követően minden második sorozat után búcsúzik egy-egy ember, így a győztes kiléte 20 lövés után dől el.

A győrszentiváni viadalon férfi puskában a londoni olimpián a 3x40 lövéses összetett számban hatodik, világ- és Európa-bajnok Sidi Péter az esélyeknek megfelelően győzött, méghozzá úgy, hogy az alapversenyben is a legjobb volt, majd a fináléban is nagyon magabiztosan nyert. A komáromi sportoló a 20 lövéses döntőt 208,3 körrel zárta. Vasárnap Sidi nem indult, a győzelmet pedig a szombaton második Kapás István szerezte meg szintén kiváló, 207,9 körös finálés eredménnyel.

A Londonban szintén pontszerző, sportpisztolyban hatodik Csonka Zsófia szombaton nem tudta megnyerni a pisztolyosok viadalát, megelőzte ugyanis – az alapversenyben is legjobb – Babicz Sára (199,2 kör) és a szlovák Katarina Kucova (198,3 kör). Vasárnap aztán Csonka az alapversenyben még nem lőtt jól, 370 körrel csak az utolsó helyen jutott a legjobb nyolcba, az új rendszer azonban kedvezett neki, a döntőben ugyanis már a legjobb volt.

„Nagyszerűen sikerült a győrszentiváni verseny, amelyen Sidi, Csonka és a még juniorkorú Péni István célzott nagyon pontosan. A futócéllövők válogatóját Keszthelyen tartották, a győri Sike József ismét kiválóan lőtt, 581 körös teljesítménye több mint biztató a februári dániai EB előtt. A kontinenstornán csapatban ő, a szintén győri Boros László és a honvédos Tasi Tamás alkotja majd a futócéllövőcsapatot" – mondta Laczik Zsolt, a Patent Győri LK vezetőedzője, a Hungaria Open egyik szervezője. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri kosarasok: végigmennek a megkezdett úton

Fűzy András, a győri kosárlabdaklub elnöke nem tagadja, hogy voltak a szezon során problémáik, de… Tovább olvasom