Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sportlövészet - Kiváló helyszín lehet az aréna

Az országos és az európai szövetség is képviselte magát azon a bejáráson, amelyet kedden tartottak a győri Audi-arénában.
Az eseményre azért volt szükség, mert 2016. február 22. és 28. között a kisalföldi megyeszékhely lesz a légfegyveres Európa-bajnokság házigazdája. Győr 2004-ben is rendezett 10 méteres EB-t, akkor Sidi Péter (puska) és Sike József (futócél) aranyérmet szerzett.

Az európai szövetség technikai delegátusát Ghislaine Briez vezette, a hazai szövetség részéről Hammerl László alelnök és Sinka László főtitkár vett részt a bejáráson. Nos, a szakmai stáb mindent rendben talált, s megállapította, hogy a vadonatúj Audi-arénában minden feltétel adott az Európa-bajnokság megrendezéséhez.

„Míg kétezer-négyben negyvenkilenc lőállásra volt szükség, a jövő évi EB-re már ennek közel a duplájával, kilencven lőállással kell számolni. Négy futócél- és nyolc úgynevezett döntőpályát is kell majd építeni – mondta Laczik Zsolt, a Patent Győri LK vezetőedzője.

– Kell is ennyi pálya, hiszen a győri Európa-bajnokság lesz majd az utolsó kvótaszerzési lehetőség a riói olimpia előtt, nagyon sok indulóra számítunk."

Bár a hazai EB még odébb van, jó formában vannak a győri sportlövők, ami azért biztató, mert február végén, március elején Hollandiában, Arnhemben rendezik meg az idei kontinensviadalt. A torna előtt tartott utolsó válogatóversenyen, a Kisalföld-kupán nagy fölénnyel, 582 köregységgel nyert a Patent Győri LK világ- és Európa-bajnok futócéllövője, Sike József. A szintén győri Boros László 572 egységgel második, míg a honvédos Tasi Tamás 568 körrel harmadik lett. Nem véletlen, hogy Győrik Csaba szövetségi kapitány mindhárom sportolót jelölte a Hollandiába utazó 26 fős nemzeti együttes keretébe. A Sike, Boros, Tasi összeállítású futócéllövő csapat tavaly márciusban a moszkvai EB-n a 30+30 lövéses számot világcsúccsal nyerte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - Fiatalon a felnőttek között

Horváth Krisztina, a CMB Cargo-UNI Győr tizenhét éves tehetség a szezont a felnőttcsapattal kezdte. Tovább olvasom