Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Sportklub: kevesebb helyen fogható, a szövetségek keresik a megoldást

A T-csoport kivette kínálatából a Sportklubot, mely több csapatsport bajnokságának – így a megyében leginkább érdeklődésre számot tartó kézi- és kosárlabdának – is kizárólagos közvetítési jogával rendelkezik.
Ha január, akkor szinte biztos, hogy a műsorszolgáltatóknál a csatornakínálat is változik. Idén sem maradtak el a módosítások, a győri székhelyű Vidanet például tegnaptól már a sportcsomagban sem – eddig itt volt látható – teszi elérhetővé a Sportklubot.

Hushegyi Károly, a cég régióvezetője elmondta: csoportszintű a döntés, így a teljes T-hálózat kínálatából kikerült a sportcsatorna, mely elsősorban a hazai csapatsportok közvetítési jogaival rendelkezik. A többek között Sopronban szolgáltató UPC kínálatában továbbra is szerepel a csatorna.

„A továbbítás feltételeiről nem sikerült megállapodni, ezért nem látható a Sportklub többek között nálunk sem" – mondta Hushegyi Károly.
Egy tény, azok után, hogy a Digisport és a Digisport Plus tavasszal foghatóvá vált a Vidanet hálózatán, várható volt, hogy valami „áldozatul" esik majd.

A Sportklubbal kapcsolatosan egyébként két pletyka is kering: az egyik, hogy hamarosan megszűnik, a másik pedig, hogy a Digi megveszi, s gyakorlatilag ebből csinálja majd meg harmadik sportcsatornáját. Ezekről azonban hivatalosan egyik fél sem nyilatkozik.

Megkérdeztük a kézilabda- (MKSZ) és a kosárlabda-szövetséget (MKOSZ) is, hogy mit lehet tenni a még érvényben lévő szerződések kapcsán. Konkrétum nagyon kevés, de a sportágak szimpatizánsai számára jó hír, az érintett testületek foglalkoznak a témával.

Egyelőre úgy fest, az Audi-ETO és az UNI SEAT Győr bajnoki mérkőzéseit a megyei szurkolók jó része csak a helyszínen tudja megnézni.
Egyelőre úgy fest, az UNI SEAT Győr bajnoki mérkőzéseit a megyei szurkolók jó része csak a helyszínen tudja megnézni.


Kelecsényi Ernő, az Audi-ETO elnöke, az MKSZ elnökségi tagja szerint mindenképpen hátrányos a kialakult helyzet: „Elöljáróban elmondanám, ezt a szerződést még az előző elnökség kötötte. Egy biztos, jövő héten elnökségi ülésünk lesz, ahol foglalkozunk a témával. Pozitív, hogy egyik elnökségi tagunk, Mátrai Gábor a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság alelnökeként jó rálátással bír a területre. Ez mindenképpen előnyt jelenthet. A cél egyébként nem lehet más, mint az, hogy a kézilabda lehetőség szerint a tévénézők legszélesebb rétege számára elérhetővé váljon."

Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára is csak annyit mondott, hogy ez lesz a következő időszak egyik megoldásra váró ügye: „Nálunk is örökölt szerződésről beszélhetünk, melyet még a tagozatok kötöttek, ám most már a szövetség hatáskörébe tartoznak ezek a kérdések is. Nyilván ez egy nem szerencsés helyzet, amit most ígérhetek, hogy foglalkozunk vele. Pénteken lesz elnökségi ülésünk, napirenden ugyan nem szerepel, de azt könnyen el tudom képzelni, hogy szóba kerül majd a téma. Nekünk sem lehet más a célunk, mint hogy minél többen láthassák a bajnoki mérkőzéseket."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékvezető kerestetik

Január 16-ig meghosszabbította a jelentkezési határidőt az MLSZ megyei igazgatósága a játékvezetői… Tovább olvasom