Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Sportemlékfal a Móra-iskolában

Kiállítással emlékeztek a győri Móra-iskola vezetői azokra a kiemelkedő sportolókra, akik az intézményben nevelkedtek.
A győri Móra Ferenc Általános és Középiskola elhatározta, hogy megemlékezik az intézmény alapítása óta eltelt időszak nevezetes eseményeiről és egykori tanulóiról, akik országos és nemzetközi hírnevet vívtak ki maguknak. A városi sportigazgatóság segítségével elsőként az iskolában nevelkedett élsportolókra emlékeztek az intézmény vezetői.

„Mórások voltak..." címmel szervezett találkozót az iskola, amelyen tegnap számos kiváló sportember megjelent, akik egytől egyig a Móra Ferenc-iskola műhelyében nevelkedtek. Tornászok, öttusázok, kajakosok, kézilabdázók, labdarúgók látták viszont egymást, egykori tanáraikat és iskolájukat, többen közülük hosszú szünet után.


Olimpiai bajnokok egymás között: Borkai Zsolt a győri városházáról szóló könyvvel ajándékozta meg a megjelenteket, így Csollány Szilvesztert is. Fotó: Szük Ödön
Olimpiai bajnokok egymás között: Borkai Zsolt a győri városházáról szóló könyvvel ajándékozta meg a megjelenteket, így Csollány Szilvesztert is. Fotó: Szük Ödön


A rendezvényen részt vett Csollány Szilveszter is, aki a sydneyi olimpián aranyérmet nyert gyűrűn. „Furcsa volt visszatérni, hiszen több, mint húsz éve nem jártam a Mórában. Alaposan körülnéztem, sok minden nem változott az évek során. Jó újra találkozni a régi ismerősökkel, és látni, ki mennyit változott. Nagyon örültem a kezdeményezésnek, megmondom őszintén, nem ért meglepetésként, hogy létrejött ez a találkozó" – mondta lapunknak a tornász.

Galéria! Fotók: Szük Ödön


A résztvevők bemutató foglalkozásokat tekintettek meg az iskola tornatermében és uszodájában, valamint alaposan szemügyre vették a folyosón található olimpiatörténeti és egyben az iskola sportéletét bemutató történeti kiállítást is. A sportemberek nagy örömmel fedezték fel egymást és saját magukat a tablókon, amelyek megörökítették az egykori sikereket. A Móra-iskola sporttörténetét filmen is bemutatták a megjelenteknek.

Az iskolában emlékfalat is avattak kitűnő sportemberek tiszteletére, és külön köszöntöttek minden résztvevőt, akik egy-egy filmrészlet segítségével ismét átélhették életük meghatározó pillanatait.

Az ünnepélyes megnyitón Borkai Zsolt győri polgármester mondott köszöntőt. A szöuli olimpián lólengésben aranyérmet nyert tornász maga is egy a sok kiváló Móra-nevelés közül. A hivatalos program után sem ért véget a rendezvény, még hosszasan folytatódott a nosztalgiázás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: győzelem után egy döntetlen

A gyöngyösi siker után Győrött döntetlenre végzett egymással a januári magyarországi… Tovább olvasom