Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Sportdöntőbíróság: pénteken tárgyalják az ETO FC ügyét

Pénteken ülésezik a Sportdöntőbíróság (CAS) Lau- sanne-ban, amely a Győri ETO FC beadványát tárgyalja. Győrött abban bíznak, hogy a CAS felmenti a klubot.
A Sportdöntőbíróság (CAS) április 27-re, azaz holnapra tűzte ki a Győri ETO FC beadványának tárgyalását. A zöld-fehér klub az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) határozatával szemben tett jogi lépéseket.
„Az általunk megbízott spanyol ügyvéd januárban benyújtotta a Győri ETO fellebbezését a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz – nyilatkozta Klement Tibor, a klub ügyvezetője a Kisalföldnek.

– Az írásos anyag ötvenoldalas, százkilencvenkét pontból áll. Ezenfelül a beadvány tartalmazza Szabó István független könyvvizsgáló szakvéleményét, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség írásos nyilatkozatát is. A fellebbezést kilenc példányban kellett beadni."

A svájci városban pénteken 11 órától ülésezik a testület. A magyar küldöttség holnap reggel utazik ki a helyszínre. Klement Tibor, az ETO ügyvezetője mellett tanúként a Győri ETO FC Kft. könyvvizsgálója és az MLSZ illetékesei is jelen lesznek.

A győri sportvezető azt nem tudta megmondani, hogy a CAS már pénteken nyilvánosságra hozza-e a döntést az ügyben vagy azt csak később teszi meg.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Fellebbviteli Bizottsága két évre – maximum egy részvételre – zárta ki az ETO-t az európai kupasorozatokból, valamint helybenhagyta a kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot. Az UEFA szerint a magyar együttes úgy játszott az Európa Liga 2010/11-es selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget.

A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát – 50.000 eurót – addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Az ETO szerint a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe és azután ki is egyenlítették a tartozást.

„Bízunk abban, hogy a CAS felmenti a klubunkat, de legrosszabb esetben is felfüggeszti a nemzetközi kupából történő kizárást. Amennyiben nem így lesz, tovább küzdünk az igazunkért az Európai Bíróságon" – említette végül Klement Tibor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Real Madrid-Bayern München 2-1, tizenegyesek: 1-3! Videók, galéria

C. Ronaldo végül negatív hős lett, kihagyta a büntetőt a tizenegyesrúgásoknál. De hibázott a fehérek közül Kaka és Sergio Ramos is. A Bayern otthon játszhatja a BL-döntőt. Tovább olvasom