Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

˝Sportcsillagok˝ a Graboplast VSE-ben

Száztizenegy, felsőoktatásban tanuló élsportoló részesül a tanév első felében a Magyar Sportcsillagok-ösztöndíjban, köztük öten a győri Graboplast VSE versenyzői.

Kedden a Művészetek Palotájában adták át az ösztöndíjról szóló okleveleket. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy az első alkalommal kiírt pályázatra 25 sportág 193 versenyzője jelentkezett.

Az ösztöndíj összegét kategóriánként határozták meg. Az olimpiai vagy paralimpiai érmet már nyert sportolók havi nettó 204 ezer forintos támogatásban részesülnek, az ötkarikás érem megszerzésére esélyesek 170 ezer forintot kapnak. A világbajnoki érmes versenyzőknek ugyancsak 170 ezer forint jut havonta, míg a vb-éremre eséllyel pályázók és az EB-dobogón már állt sportolók egyformán 136 ezer, az EB-éremre esélyesek pedig 104 ezer forintot kapnak.

A győri Graboplast VSE díjazott sportolói az ünnepség után (balról jobbra): Szomolányi Máté, Varga Dávid, Lakatos Zsanett, a szegedi Kárász Anna, Hérics Dávid, Kadler Viktor
A győri Graboplast VSE díjazott sportolói az ünnepség után (balról jobbra): Szomolányi Máté, Varga Dávid, Lakatos Zsanett, a szegedi Kárász Anna, Hérics Dávid, Kadler Viktor


A minisztérium összesítése szerint így havonta összesen 14,7 millió forint támogatásban részesülnek a felsőfokú tanulmányokat folytató élsportolók.

Balog Zoltán kitért rá, hogy nemcsak a már eredményeket elért sportolók, hanem azok is részesülnek az ösztöndíjban, akik jó eséllyel pályáznak érmek megszerzésére a világversenyeken. „A magyar sportnak szüksége van erre a megelőlegezett bizalomra, mert csak az ezt feltételező összefogással érhetjük el a céljainkat" – tette hozzá.
A 111 díjazott sportolóból öt a győri Graboplast VSE versenyzője, ez kiugró arány. A díjazottak mindegyike méltán került az ösztöndíjasok közé, íme a győri névsor: Varga Dávid, Lakatos Zsanett, Kadler Viktor, Hérics Dávid, Szomolányi Máté, valamint a szegedi Kárász Anna, aki szeptembertől Győrben edz. A kajak, illetve kenu szakágban induló sportolók a korosztályos világversenyeken túl már a felnőtteknél is bizonyítottak. Edzőik – Tokár Krisztián és Szabados Krisztián – a példát hangsúlyozzák, amely Győrben fontos: edzeni, tanulni egyaránt lehet kiemelkedő szinten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: vereség a Fraditól, hazai pályán

A zöld-fehérek mestere, Ricardo Moniz külön kiemelte a hazaiaknál ismét gólt szerző Nyilasi Bálint teljesítményét. Tovább olvasom