Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Sportágtörténelmi pillanatok a válogatón

Kajak-kenu - Győri szempontból sportágtörténelmi pillanatoknak lehettek tanúi azok a győri szülők és szurkolók, akik ellátogattak Szolnokra, az U23-as EB-válogatóra.
Teljesítménye alapján a Graboplast VSE öt U23-as versenyzője biztosította helyét az ifik mellett a moszkvai Európa-bajnokságon induló csapatban.

A kenusok közül Nagy Péter négy, Németh Gergő két, Lantos Ádám egy számban indulhat. Érdekesség, hogy a megrendezett páros futamok mindegyikét győri nyerte ebben a szakágban. A Németh Gergő–Nagy Péter páros 500 és 1000 méteren, a Lantos Ádám–Nagy Péter kettős 200 méteren nem talált legyőzőre. Ezenkívül Nagy Péter nyerte az olimpiai távú C I 200 métert, szoros versenyben Lantos Ádám előtt.

Nagy Péter teljesítménye azért is kiemelkedő, mert két olimpiai versenyszámban, az 1000 méteres párosban és az új, 200 méteres egyéniben is győzni tudott.

A kajakosok szállították a hétvége legnagyobb meglepetését: Péter Kristóf és Németh Balázs megnyerte a K II 200, valamint a K II 500 méteres számot. Ezenkívül még a leghosszabb távon is remekeltek, K II 1000 m-en elért ezüstérmük alapján Storcz Botond szövetségi kapitány beválogatta őket a négyesbe is.

A páros edzője, Sztanity László így vélekedett az eredményről: „Igazság szerint már a felnőttválogató után látszott, hogy U23-ban a legjobbak közé tartoznak 1000 és 500 méteren, 200 méteren pedig az edzéseken tapasztaltak alapján reméltük a jó eredményt. Hozzá kell tennem, hogy a kajakra kifejezetten érvényes az, nem lehet a korábbi versenyeken nyújtott teljesítmények alapján következtetni az eredményekre. Kristófék két olimpiai számban is indulnak a kontinenstornán. Az ezer négyes hagyományosan magyar szám, úgy gondolom, ehhez mérten a négyesre kell helyezni a fő hangsúlyt és csak ezután a 200 párosra.
A moszkvai ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságra induló csapatban tehát a győri egyesületből hét versenyző – Farkasdi Ramóna, Szomolányi Máté ifjúsági, Péter Kristóf, Németh Balázs, Németh Gergő, Lantos Ádám, Nagy Péter U23-as – és valószínűleg három edző – Fazekas Tibor, Sztanity László és Szabados Krisztián – vehet részt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két góllal előrébb tart a ZTE

Az élvonalbeli Zalaegerszeggel játszott tegnap felkészülési mérkőzést az NB II-es Gyirmót.
Tovább olvasom