Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Sport2: csak Direct nézhető

A szeptember végén induló Sport2 tv-csatorna egyelőre csak a UPC Directen keresztül lesz fogható, így a megyei kábelszolgáltatók egyikén sem lesz elérhető egy ideig a program.
A tervek szerint szeptember 22-én indul a Sport2 tv-csatorna, mely a Sport1 mellett a megnövekedett szurkolói igényeket elégítené ki.
„ A párhuzamos csatorna elindítását a műsoridő és a megszerzett közvetítések számának növekedése indokolja" – mondta Horvát János, a Sport1 televízió elnöke. Hozzátette: korábban volt, hogy akár húsz mérkőzést is közvetíthettek volna élőben, ám a szűkös adásidő miatt ezek nagy részéről le kellett mondani. Most viszont bővülnek a lehetőségek.

A népszerű sportadó a már eddig sugárzott angol, spanyol, olasz és német labdarúgás mellett a francia pontvadászat küzdelmeit és szombatonként egy-egy magyar bajnokit is műsorra tűzne. Emellett az egyre nagyobb teret nyerő sportágak – kézilabda, jégkorong, röplabda, vízilabda – is bekerülnének a kínálatba.

Népszerűek a tengerentúli sportesemények is, s a hónap végétől az NBA (kosárlabda), az NHL (jégkorong) és az NFL (amerikai foci) hívei is élőközvetítéseken keresztül figyelhetik a sportágak történéseit, érdekességeit.

A két sportadót szinte változatlan stáb készíti, egy-két új kommentátor „leigazolása" azért várható. Sokak kedvence, Hajdú B. István visszacsábításáról viszont egyelőre nincsen szó.

Horvát János elmondta, műholdról, így a UPC Directen már az induláskor, azaz szeptember 22-én fogható lesz a Sport2, kábelen viszont a helyi szolgáltatóktól is függ, mikortól lesz látható a csatorna. Horvát ezt október végére vagy november elejére saccolja.
A Győr és Mosonmagyaróvár környékén szolgáltató VidaNet Rt. ügyvezető igazgatója, Bercsényi Péter elmondta: korai még erről beszélni.

„ Egy olyan csatornáról, amely még el sem indult, nehéz konkrétumokban beszélni. Természetesen tudunk a tervekről, de hogy a jövő évi csatornakiosztásban vagy esetleg előbb helyet kap-e a program, az csak október második felében dől el" – nyilatkozta Bercsényi.
Sopronban tárgyalnak a Sport2 elindításáról, de hogy pontosan mikortól és milyen formában, arról még nincsenek információk. Annyi előnyük azért van a soproniaknak, hogy ott a UPC a kábelszolgáltató.

Csornán és Kapuváron egyelőre nem tervezik a Sport2 csatorna beindítását, mivel drágának tartják. „Havonta háromszáz forinttal növelné meg az előfizetési díjakat" – tudtuk meg a Molnár Elektronikai Kft. illetékesétől. Az emberek többségének a meglévő két sportcsatorna is elég. A kft. azt tervezi, hogy jövő év elejétől egyénenként külön beltéri egységet szerelnek fel, ahová beköthető lehet – igény szerint – a Sport2 csatorna is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamar elszálltak a magyar remények

12. perc: Huszti egy ártalmatlannak látszó szituációban lekönyökölte Srnát, ezért az angol… Tovább olvasom