Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Sötétben és hidegben tekernek

A magyar bajnokokat felvonultató MTE kerékpárszakosztálya szerdán áram nélkül maradt.

A szolgáltató a jelentős – információink szerint 300 ezres – egyesületi tartozás miatt kikapcsolta a villanyt és a fűtést a „biciklisműhelyben". A versenyzők tegnap a kerékpárjukkal a görgőkön gyertyafény mellett tekertek. Ügyvezető válságkezelője lehet a klubnak a Veszprémből érkező Kun László személyében.


Ifj. Tóth István, a mosonmagyaróvári kerekesek edzője szerint lassan kilátástalan helyzetbe kerülnek. A szakosztály az MTE-hez tartozik, így az ottani gondok őket is érintik. Tegnap például kikapcsolták az áramot „műhelyükben".

A kerékpárosoknak körülbelül húszezres adósságuk volt – ám a klub összesen háromszázezerrel tartozik –, így nemcsak a sporttelepen kapcsolták ki az áramot, hanem a biciklisek is villany nélkül maradtak. Emiatt tegnap a benti görgős edzésen gyertyafény és néhány fokos hőmérséklet – ugyanis villanyfűtéssel melegítettek volna – mellett edzettek többszörös magyar bajnokok.

– A városban sajnos nem a sportra jut a pénz, hanem a labdarúgókra és a létesítményfenntartásra – kezdte ifj. Tóth István. – Tavaly az önkormányzattól egymillió forint támogatást kaptunk. Ebből a kétezer embert megmozgató béketúra – melyet tizenhat éve nem tudnak kiemelt rendezvényként kezelni – kétszázötvenezret vitt el. Idén már csak hatszázezer forintot kapunk: a huszonhatmilliós létesítményfenntartási összegből nekünk már nem jut, így a víz- és villanyszámlát is mi gazdálkodjuk ki. Emellett az elmúlt évben hatvanhétezer forintot fizettünk ki versenyengedélyekre. Azonban – akárcsak az asztaliteniszesek – még ezt a pénzt sem kaptuk meg idén. Tizenhárom versenyzővel dolgozom, többek közt többszörös felnőtt magyar bajnok kerekesekkel.

Féltem a szakosztályt, s már az MTE-től való elszakadás lehetőségét is fontolgatom. Most a labdarúgó-szakosztály bűneiért mi is bűnhődünk. Már múlt csütörtökön is áram nélkül maradt a Wittmann parki sporttelep, ám a hétvégén visszakapcsolták a villanyt. Úgy tudtam, kifizette az önkormányzat a tartozást, ám kiderült, csak két nap haladékot kért.
– Elvileg havonta 20 ezer forint fizetés járna nekem.

Négy éve vezetem a szakosztályt, ám mindössze az első két hónapban vettem fel ezt az összeget: látva a gondokat, inkább lemondtam a pénzemről. Két éve nem tudom kifizetni a versenyzőimnek az összesen 70 ezer forintos eredményességi prémiumot – mondta végül ifj. Tóth István.

Információink szerint új MTE-elnökjelölttel tárgyalnak a városban. Kun László Veszprémből érkezne – ahol a VEDAC ügyvezetője volt – a Lajta partjára. A Veszprém megyében kitüntetett sportvezető nyugdíjba vonult, információink szerint Halászira költözött, s a tervek szerint ő rendezhetné a mosonmagyaróvári helyzetet ügyvezető válságkezelőként – főállásban. Úgy tudjuk, a döntés még nem végleges, ám megbízólevéllel már rendelkezik Kun László. A korábban elnökké választott dr. Szeredi Ádám, ha elvállalja, akkor a klub elnöke lehet, ha nem, akkor senki sem tölti majd be ezt a tisztséget az MTE-nél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legenda a magyarokat dicséri

Az észak-amerikai profi jégkorongliga legendája Budapesten a magyar válogatottról is nyilatkozott. Tovább olvasom