Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Sorsdöntő nap vár a Fradira

A Nemzeti Sport csütörtöki számában olvasható, hogy március 31. sorsdöntő napnak ígérkezik a Ferencváros életében. A labdarúgócsapatot működtető részvénytársaság igazgatótanácsa ugyanis jövő csütörtökre ígérte, hogy fizet a játékosoknak, átutalja az elmaradt prémiumokat.
A Nemzeti Sport csütörtöki számában olvasható, hogy március 31. sorsdöntő napnak ígérkezik a Ferencváros életében. A labdarúgócsapatot működtető részvénytársaság igazgatótanácsa ugyanis jövő csütörtökre ígérte, hogy fizet a játékosoknak, átutalja az elmaradt prémiumokat. Az összeg eléri a 150 millió forintot, és bár Furulyás János, az rt. igazgatóságának elnöke elmondása szerint éjt nappallá téve tárgyal a lehetséges befektetőkkel, egyelőre kevés a remény, hogy olyan vevőt talál, aki adósságaival együtt megvásárolja a futballtársaságot. Üzleti okokra hivatkozva Furulyás János egyelőre nem nyilatkozik a részletekről, a jól értesültek azonban tudni vélik, hogy a klub első embere a milliárdos vagyonnal rendelkező Csányi Sándorral, az OTP Rt. elnök-vezérigazgatójával is felvette a kapcsolatot, ám megállapodás még nem született.

Csupán annyi bizonyos, hogy Fradi főszponzora, az egyik mobilcég két héttel ezelőtt vállalta: gyorssegélyként előleget folyósít abból a 200 millió forintból, amelyet erre az esztendőre ígért.

Bár jókor jött a segítség, de a két hete átutalt (és azóta már ki is fizetett összeg) csak csepp a tengerben. Ezért valósak azok a hírek, melyek sztrájkveszélyről szólnak, és az is könnyen előfordulhat, hogy a pénzre váró játékosok egy része a ligához fordul. Korábban is akadtak elégedetlenkedő labdarúgók. Bármennyire titkolták is, a Ferencváros légiósai már az év elején sztrájkot emlegettek. Volt olyan külföldi labdarúgó is, aki jelezte: ha nem kapja meg jussát, nem utazik el Szovátára és a ciprusi edzőtáborba.

Végül Erdélyben és Cipruson is teljes volt a keret, köszönhetően Tepszics Ignác sportigazgató, Furulyás János és László Csaba vezetőedző rábeszélőképességének és diplomáciai érzékének. A vezetők meggyőzték a háborgókat, érdemes várniuk, mert március 31-ig teljesít az rt. A ferencvárosiak most tehát várják a húsvét utáni csütörtököt, és egy hétig még reménykedhetnek, hogy a futball-rt. teljesíti a vállalását: végre kiegyenlíti a tartozásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy helyet rontott Magyarország a világranglistán

Változatlanul a világbajnok Brazília vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA)… Tovább olvasom