Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

(S)ördögi végjátékkal

A sÖrdögöknél a kispadon ült a sérült Bowman, a vendégek viszont nevezhették a napokban igazolt fehérorosz centert, Aliakszejut.

Soproni sÖrdögök - Falco KC 88-86

Az első három kosarát Carberry, Strnad, majd Mandic révén triplából szerezte a Sopron és ezzel tudta tartani a lépést a Frazier vezette szombathelyiekkel. A sÖrdögök védekezése összeállt a szakasz hajrájában.

A második negyedet az addigiaknál jóval határozottabb védekezéssel kezdte a Falco. Ez nem ízlett a soproniaknak, majd a zóna sem, amelyre átálltak a vendégek. A félidő hajrájában remek megoldásokat és bosszantó hibákat is láthatott a közönség, Krstanovic vezérletével a szünetre kiegyenlített a Sopron.

A második félidő Mandic triplájával indult. Nem sokkal ezután Krstanovic megkapta harmadik személyijét. A vendégeknél magára talált az első félidőben pontot nem dobó center, Wiley és Aliakszeju, mégis elhúzott a Sopron. A negyed hajrájában megtört a Sopron lendülete, a hazaiak eladott labdái után Frazier könnyű kosaraival felzárkóztak a vendégek. A 29. percben kis híján elszabadult a pokol. Egy Frazier ellen megítélt személyi hiba után a szombathelyiek reklamálásba kezdtek. A játékvezetők 2 technikai hibát osztottak ki, Wileyt pedig kiállították. A sok büntetőt Mandic egy kivételével bedobta, sőt, még az eset után is dobhatott kettőt, mivel Kálmán még egy technikait kapott. A közjáték feldobta a soproniakat, a negyed végén Palotai és Strnad is bedobott egy-egy triplát, így megnyugtató előnnyel várhatta a zárószakaszt a sÖrdögök.

Amelyben a vendégek mestere hazardírozott. Öt mezőnyembert küldött a pályára. A center nélküli taktika, a szerkezet hatásos volt. A hazaiak támadásban elvesztették a ritmust, erőlködni kezdtek, a hősiesen küzdő vendégek pedig Frazier és Pankár révén fokozatosan csökkentették hátrányukat. Izgalmasan alakult a végjáték, Strnad picit „túlpörgött", rengeteget vállalt kevés eredménnyel. 13 másodperccel a vége előtt egypontos soproni vezetésnél Strnad dobhatott büntetőket. Az elsőt bedobta, a második kimaradt. A Falco az utolsó támadásban duplával egyenlíthetett, triplával nyerhetett volna, ám ekkor a vendégek legjobbja, Frazier hibázott. A találkozó után a szombathelyiek óvást jeleztek, de visszavonták szándékukat.

Sterbenz László: – Ludas Matyi-effektus. Szeretünk gazdag csapatok ellen játszani, rövid időn belül a harmadikat sikerült legyőzni.

Szrecsko Szekulovics: – Életemben nem láttam  egy eset kapcsán ennyi technikai faultot.

SEAT Foton Győr - MiZo Pécs 53-76

Az első mérkőzésen elszenvedett 37 pontos vereség ellenére jó benyomást keltett a győri csapat, s bár ezúttal gyengébben ment a hazaiaknak a játék, de a második negyedet így is megnyerték. (18–11)
Összességében egy sok technikai hibával tarkított mérkőzésen a jobb játékosokkal rendelkező, tízszeres bajnok és kilencszeres kupagyőztes Pécs továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Gálos László: – Úgy érzem, hogy az első mérkőzésen a pécsiek A csapata ellen jobban játszottunk, mint a mai B együttes elleni találkozón.
Kettős győzelemmel – 177–122-es összesítéssel– továbbjutott a MiZo Pécs a Magyar Kupában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Csontörő'' perelne

Nagy „Csonttörõ” János a Kisalföldnek korábban elmondta, szeretné újrakezdeni az ökölvívást. Korábbi munkaadója, Rácz Félix azonban komoly anyagi feltételekhez köti a visszatérést. Nagy János egyesült államokbeli vereségét követően tavaly szeptemberben döntött pályafutásának befejezéséről. Tovább olvasom