Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Soproniak és győriek a válogatottban

Ötven évvel ezelőtt kezdődött a magyar–brazil párharc, amelyek közül tegnapig egyet sem veszítet tek el a magyarok. Az 1954-ben játszott világbajnoki mérkőzésről sérülése miatt hiányzott Puskás Fe renc, szerdán pedig a róla elneve zett stadionban tört meg az utó dok brazilokkal szembeni veretlen ségi sorozata.
Ez a „kudarc" persze talán sen kinek nem fájt, hiszen a világbaj noki címvédőt és a magyar váloga tottat több tucatnyi helyezés vá lasztja el egymástól, így csodát csak kevesen várhattak Lothar Matthäus együttesétől. Számunkra külön öröm, hogy a gálamérkőzésnek jó né hány soproni, illetve győri ille tőségű résztvevője lehetett.

A hűség városában nevelkedett Babos Gábor, míg napjainkban a Matáv színeit Pető Zoltán és Tóth Mihály képviseli a váloga tottban, ahogyan tette azt szer dán is. (Igaz, utóbbi ezúttal nem léphetett pályára.) Az ETO játékosa, Stark Péter is ott lehetett a csapatban.

A győri származású Farkas Balázs a kispa don várt a bevetésre. A 18. perc tá jékán a januárban elhunyt egykori győri csatár, Fehér Miklós emléke is felelevenedett. Nevét a Keleti pá lyaudvar mögötti kapunál skan dálták a szurkolók. A vereség ellenére minden bi zonnyal fantasztikus élményben volt részük a játékosoknak, ame lyet még az unokáiknak is büszkén mesélhetnek majd. A gólok ellenére Stark a védelem oszlopa volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok pénzt nyerhet, aki a magyar labdarúgókra fogad

A magyar-brazil találkozóra ma estig lehet fogadást tenni. A Szerencsejáték Rt. a… Tovább olvasom