Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Soproni ünneplés Zalaegerszegen

ZTE 1 (1) Matáv Sopron 3 (0) Zalaegerszeg, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 4500 néző: V.: Arany T. (Vencel, Székely).
A Matáv zalaegerszegi játékával kivívta a szakemberek elismerését is.
10. p: Nagy Lajos indította a jobbösszekötő helyén Gyánót. A leshatárról induló labdarúgó kilépett a bent ragadó Horváth András mellett, majd tíz méterről lőtt, Milinte hatalmas bravúrral kiütötte a labdát, balszerencséjére az visszapattant a csatár elé és Gyánó ballal a bal alsó sarokba rúgta. 1–0.

24. p: Nagy Lajos ugratta ki ismét Gyánót, a csatár tíz méterről lőtt, Milinte hatalmas bravúrral fogta meg a lapos lövést.

30. p: Tóth Mihály indította bal oldalon Csekét, aki csinált egy cselt befelé, majd húsz méterről lőtt, Bardi pedig magabiztosan fogta a labdát.

33. p: Nagy Lajos ezúttal Egressynek adott forintos labdát a jobbösszekötő helyén, a válogatott csatár tíz méterről az oldalhálóba rúgta a labdát.

51. p: Tiber vitte fel a labdát a bal oldalon, majd váratlanul negyven méterről kapura ívelt. A labda a felső lécről Baumgartner elé került, középre fejelte Tóth Mihályhoz, aki ha centikkel is, de lemaradt, így odalett a helyzet.

52. p: Vincze indította a jobb oldalon Egressyt, a csatár jobb lábbal lőtt, Milinte ismét bravúrral védett.

58. p: Cseke balról, huszonöt méterről végzett el szabadrúgást, Bardi hatalmas bravúrral ütötte ki a labdát.

76. p: Baumgartner hagyta faképnél a hazai védőket. Csóka a tizenhatos előtt visszahúzta, a játékvezető azonnal kiállította. A szabadrúgást Balaskó nem cifrázta, jobbal 18 méterről a Zalaegerszeg kapujába csavarta a labdát. 1–1.

87. p: Hanák adott középre balról, Baumgartner megcsúsztatta a labdát, és az Cseke elé került, aki nyolc méterről jobbal az elévetődő Bardi fölött átemelve a bal alsó sarokba helyezte. 1–2.

90. p: A rendkívül jól futballozó Tóth Mihály ugratta ki jobb oldalon Baumgartnert, a középpályás az alapvonalról visszagurította Cseke elé a labdát, aki jobb lábbal, húsz méterről kapásból lőtt, Bardi vetődött, a hasa alatt azonban a labda a gólvonalon túlra jutott. 1–3.

Igazán kellemesen szórakoztak azok a nézők, akik szombaton este a Zalaegerszeg–Sopron mérkőzést választották. Az eddig nyeretlen ZTE ezúttal pontosan és szervezetten futballozott, ám Bozsik Péter tanítványai nem számítottak arra, hogy a Matáv még náluk is jobban akarja a sikert, a győzelmet. Bár korán vezetést szerzett a ZTE, a soproniak egy percre sem adták fel a reményt, s igazuk lett.

A második félidőre Pintér Attila átszervezte csapatát, a 3–5–2 hadrendről áttért a 4–4–3-as szisztémára, valamint feljebb tolta a csapat védekezését, és ez megzavarta a hazaiakat.

A 76. percben pályára küldték a soproniak Balaskó Ivánt, aki fantasztikus góllal egyenlített. Ettől kezdve már nem volt megállás. A Matáv fizikailag is felőrölte ellenfelét, Tóth Mihályék szétfutották a Zalaegerszeget.
Mintegy kétszázötven lelkes soproni drukker kísérte el a csapatot, s aztán a mérkőzés végén önfeledten ünnepelték a kedvenceket. Tehették, a játékosok rászolgáltak az ünneplésre. Megható pillanatoknak lehettek szemtanúi az Egerszegre látogató soproni drukkerek. Jó tíz perccel a találkozó lefújása után a Pintér Attila nevét skandáló nézőkhöz kiment az öltözőből a szakember, s megköszönte a buzdítást.

Bozsik Péter:
– Sajnos 1–0 után több százszázalékos helyzetet is elhibáztunk. A második félidőben, Csóka kiállítása után a Sopron kihasználta az emberelőnyt, nem tudtunk mit kezdeni a fölívelt labdákkal.

Pintér Attila:
– Bár az első félidőben a hazaiak vezettek, szerénytelenség nélkül mondhatom, mégis az történt a pályán, amit mi akartunk. A második félidőre átszerveztem a csapatot, s ettől kezdve már a játék eredményességgel is párosult. Tökéletesen hajtották végre a játékosok az eltervezett taktikát, gratulálok a csapatnak, s köszönöm közönségünknek a lelkes biztatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ralf Schumacher a legjobb a szombati edzéseken

A német Ralf Schumacher (Williams-BMW) lett a szombati két szabadedzés összesítésének legjobbja a… Tovább olvasom