Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Soproni Tigrisek: jó cél, jó lehetőség

A kormány rendelete alapján a mostani tanévtől kötelező bevezetni minden iskolában (ebben az évben az 1., 5. és 9. osztályosoknál) a mindennapos testnevelést, melynek célja, hogy a diákság egészségügyi állapota javuljon, mindennapos testmozgása hozzájáruljon az egészséges nemzet kialakulásához.
A jó cél mellett azért nehézségek is akadnak, hiszen az iskolák tornateremmel való ellátottsága és a sportlétesítmények kapacitása, valamint a testnevelők finanszírozásának nehézségei ebben az átmeneti időszakban még akadályozzák a hatékonyságot.

Ennek a kérdésnek a megoldásához segíthetnek hozzá a versenysportágak egyesületei, ahol a hét több napján – vagy idősebb korosztályban már minden napján – sportolnak a fiatalok szakképzett edzőkkel, megfelelő körülmények között.

„A Soproni Tigrisek SE, amely már tizenöt éve foglalkozik fiú kosárlabda-utánpótlással, nagymértékben hozzá tud járulni e jó cél megvalósításához – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigirsek elnöke. – Éppen ezért felhívjuk a szülők és a sportolók figyelmét, hogy amennyiben a kosárlabdát választják, és rendszeresen, szervezett keretek között, sportági, szakmai tematikának megfelelően sportolnak, igazolással kiválthatják a mindennapos iskolai testnevelés kötelezettségét. Ez segíti az intézményeket is, hiszen a testnevelők óraszámának finanszírozása a jelenlegi gazdasági helyzetben nem egyszerű. Továbbá segíti az iskolai sportlétesítmények elfoglaltságát is, hiszen jó együttműködés következtében még az egyesületek fizetnek a tornatermekért, és nem kizárólag saját üzemeltetésű sportlétesítményekben kell megoldani a törvényi kötelezettséget. Nagyon jó a sportolóknak is, hiszen a választott sportágukban edzőkkel, szak- edzőkkel tudnak sportolni, és speciálisan, még nagyobb intenzitással tudnak részt venni az egészségük megőrzésében megszerzésében" – tette hozzá a sportvezető, majd így folytatta: „Javasoljuk, hogy minél nagyobb számban sportoljanak különböző sportágak egyesületeiben, így a Soproni Tigrisek kosárlabda-egyesületében is."

A klub a jelentkezéseket 6–18 éves korosztályig várja mindennap 16 órától a belvárosi sportcsarnokban, illetve szombatonként délelőtt 9 órától a Deák téri általános iskola tornatermében, vagy a 30/417-
5959-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem nézőnek igazolt Győrbe Hornyák Dóra

Hornyák Dóra számára megtiszteltetés, hogy Győrben kézilabdázhat. Szeretne mielőbb felépülni, s a… Tovább olvasom