Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Soproni szívvel a zalai színekért

Gőbl Gábor több mint fél évtizedig dolgozott a soproni élvonalbeli futballért.

Gábor hat évet töltött el az első számú soproni labdarúgóklub berkein belül, 2003 júniusától mint a klub ügyvezető igazgatója tevékenykedett. Egészen az idei év nyaráig, amikor is lemondott annak ellenére, hogy szerződése 2008 nyaráig szólt.

„Lemondásom hátteréről csak annyit mondhatok, nem értettem egyet a klub jövő évi üzleti tervével, ezért tiszteletben kívántam tartani Vízer Máriusz többségi tulajdonos elképzeléseit az FC Sopron jövőjével kapcsolatban. A célok és a stratégia megvalósításához olyan cégvezetőre volt szükség, aki százszázalékosan azonosulni tud a klubtulajdonos sportszakmai elképzeléseivel. Ennél többet nem kívánok mondani" – indokolta távozását Gőbl Gábor. 

Ismert, hogy az utánpótlás-nevelő egyesületnél történtek miatt feljelentést tett a volt ügyvezető, aki egyébként két és fél éven keresztül ott klubigazgatóként is tevékenykedett. Állítása szerint már a korábbi időszakban is jelezte a hiányosságokat a tulajdonosnak.
„Az egyesület hosszú időn keresztül tisztújítás, közgyűlés, tagfelvétel nélkül működött.

Ezt a nyilvánvaló anomáliát több alkalommal jeleztem a regnáló klubelnöknek, aki mindig arról biztosított, hogy közösen megoldjuk a gondokat, aztán idén júniusban váratlanul tudomásomra jutott – és nem tőle –, hogy az elnök egy közkereseti társaság megalapításán fáradozik, amely társaság résztulajdonosként lényegében »privatizálni« akarta a tizenöt éve működő egyesületet, mindezt  természetesen a tagság tudta és felhatalmazása nélkül. Egyébként nemcsak én, hanem az egyesület alapítóinak, összes munkatársának és sportszakemberének a véleményét is illett volna kikérnie Cserich doktornak…" 

A szakítás után társadalmi munkában segíti az SVSE NB III-as labdarúgócsapatát. Annyit mindenképp érdemes megemlíteni, hogy az előző idénytől eltérően idén már nem fiókcsapatként működik az SVSE. A korábbi és még érvényben lévő megállapodás ellenére egyetlen élő szerződésű FC Sopron-játékost sem kaptak kölcsön a piros-fehérektől.

„Úgy gondolom, most aztán igazán nagy szüksége van a városnak a Soproni VSE-re, mert az élvonalbeli klub utánpótlásában felnevelkedett és a klubnál számításba már nem vett soproni kötődésű labdarúgók így a saját városukban és közönségük előtt játszhatnak és nem Mosonmagyaróvár, Győr vagy Hévíz másodosztályú klubjait vagy az osztrák kiscsapatokat erősítik. Sajnálatosnak és egyben a saját kudarcomnak is tartom, hogy minden korábbi szándékom ellenére nem sikerült tartósan gyökeret vernie az élvonalban olyan soproni labdarúgóknak, mint Sifter Tibor, Bausz Róbert vagy az újabb generáció tagjai közül Ivancsics Gellért, Csontos Zoltán, Burkus Roland és a Varga testvérek."

Gőbl Gábor, aki 2005 februárja óta a Magyar Labdarúgó Szövetség Felügyelő Bizottságának is a tagja, nyáron váltott: új városban és új csapatnál dolgozik.

„Nyártól a ZTE-nél a marketing és rendezvényszervezés kft. élén tevékenykedem mint ügyvezető. A felkérést hosszas gondolkodás után vállaltam el, többek között azért, mert így a szakmámban maradhattam és földrajzilag sem kerültem messzire családomtól, barátaimtól és szeretett Sopronomtól" – fejezte be Gőbl Gábor.
Gőbl Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölték a járatot

Az angliai Cheddarban fejeződött be a 2006-os év BMX krossz Európa-bajnokság az elit kategóriában. Tovább olvasom