Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Soproni Postás–VCE Loko Trutnov

Hóesésre ébredt a soproni csapat a mérkőzés napjának reggelén. És az idei első havat az a mintegy félszáz soproni drukker is láthatta, akik kiutaztak a magyar bajnok első Euroliga-mérkőzésére Rózsa hegyre.
Ruzomberok–GySEV-Orsi 75–65 (21–12, 20–16, 20–12, 14–25) Rózsahegy, női kosárlab da Euroliga-mérkőzés, 1500 néző. V.: Jelen (szlovén), Bachanski (lengyel). Ruzomberok: BIELIKOVA 21/9, MICHULKOVA 12, Ve szel 8, PAVLICKOVA 13/3, Ko vacova 11. Cs.: LASKOVA 10. Edző: Natalia Hejkova. GySEV: Bevilaqua 9/6, Ba logh 12/6, Nemcova 10, Zaka luzsnaja 7, Alessandra 12. Cs.: Török, Bogojevic 8, Seres 2, Sző ke 5/3. Edző: Farkas Sándor.

A rózsahegyi aréna bő félházzal „üzemelt", messze volt ez a fél évvel ezelőtti katlanhangulattól. Talán a hazai csapattal kapcsolatban elterjedt már-már a megszűnésről szóló hírek miatt maradt távol ötszáz helyi szurkoló. Azokon a fél évvel ezelőtti meccseken Kovacova még soproni, míg Alessandra és Bogojevic még rózsahegyi színekben szerepelt, mindhárman nagy tapsot kaptak előző klubjuk szurkolóitól. Igazi szezonnyitó, ideges légkörben kezdődött az összecsapás. Közel másfél perc kellett hozzá, hogy Balogh megszerezze a mérkőzés első kosarát.

Ezt követően Bielikova remekül pörgette a hazai csapatot és eredményesen is játszott, Pavlickova pedig, aki az előző évadban csak pár perces csere játékos volt, egyszerűen tarthatatlannak bizonyult. Az első negyed második felében fokozatosan húztak el a rózsahegyiek, a soproni támadásoknak nem volt ritmusuk, látszott, hogy a sok, valóban jó nevű játékos még nem állt össze csapattá. A második negyed úgy kezdődött, ahogy az első abba maradt: Pavlickova-tripla, majd Veszel-dupla, 26–12-re vezetett ekkor a Rózsahegy. Farkas Sándor nem sokkal ez után cserére határozta el magát. Ezt máskor is megteszi, ám ezt a váltást azért kell kiemelten kezelni, mert azt követően, hogy Balogh helyére Nemcova lépett a pályára, a magyar bajnokcsapatban öt külföldi kosaras volt a pályán.

Ekkor magassági fölényét ki használva valamelyest felzárkózott a GySEV, ám a félidő hajrája Pavlickova és Bielikova jóvoltából egyértelműen a hazaiaké volt, akik 13 pontos előnnyel várhatták a folytatást. A részeredmény meglepő lehet, de csak azoknak, akik nem látták az összecsapást! Balogh triplájával indult a második félidő, ám ezt követően a soproniaknál nemcsak támadásban, hanem védekezésben is megmutatkozott az összeszokatlanság. Csak vergődött a GySEV, amely a harmadik negyed közepén Bielikova büntetői után kerek 20 pontos hátrányba került. A szlovák akcióknál sajnos csak „nyomozták" a labdát a soproni játékosok, és általában csak akkor találták meg, amikor az kihullott a kosarukból. A másik oldalon viszont ajtó-ablak ziccerek maradtak kihasználatlanul és a hazai publikum tombolt, a soproni szektorból viszont néhány erősebb, nem éppen szalonképes kifejezés „repült" a pályán küzdők irányába. Küzdeni ugyan küzdöttek a soproniak, ám a sokkal szervezettebb szlovák csapat tovább növelte előnyét. Aztán Szőke öt pontjával indult a befejező tíz perc, majd Kovacova a 31. perc végén kipontozódott.

Ezt követően 16 pontra „is" felzárkózott a GySEV, ám a kegyelemdöfést a szlovák csapat két nemzetközi porondon igencsak zöldfülű kosarasa, Laskova, valamint a 18 éves Michulkova adta meg, az ő találataikkal újra 20 pontra nőtt a differencia. A hajrában aztán valamelyest kozmetikázott az eredményen a GySEV, de ezen a napon összességében nem volt esélye a győzelemre. Nem volt, mégpedig azért, mert ugyan sok nevet és nagy tudású kosaras alkotja jelenleg a GySEV-Orsi együttesét, ám ezúttal egy igazi csapattal találták magukat szemben a soproniak, így a két gárda játékosállományát összevetve meglepőnek tűnhet ez a fiaskó, ám akik látták a mérkőzést, azok kénytelenek elismerni: jelenleg sokkal jobb csapat a Rózsahegy – mert csapat!

Natalia Hejkova: – Mindig győzelemre játszunk, és ez most is így történt, boldog vagyok, hogy sikerült így kezdenünk az Euroligát. Az azért még engem is meglepett, hogy volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor több mint húsz ponttal vezettünk.
Farkas Sándor: – Nem véletlenül tartottam a mérkőzéstől, nagyon sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy azok lehessünk, aminek tartanak bennünket.

Női Euroliga-mérkőzésen: Brno–PVSK 61–67

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétségek nélkül

A Soproni Postás a cseh Trutnov ellen kezd az Európa-kupában. Tavaly is találkoztak, akkor a Sopron… Tovább olvasom