Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Soproni parádé a Vasárnapi matinén

3. p: Tóth M. kevergetett az újpesti tizenhatos bal oldalánál, keresztbe ívelt és a jobbösszekötő helyén érkező Bárányos 14 méterről, kapásból Vlaszák kapujának bal felső sarkába lőtte a labdát. 0–1.

11. p: Bükszegi ugratta ki a jobbösszekötő helyén remek ütemben kilépő Feczesint, aki óriási helyzetben 12 méterről a kapujából jó ütemben kilépő Molnárba lőtte a labdát, majd Lazic szögletre mentett.

16. p: Tóth Mihály „löbbölte" át a labdát a hazai védők feje fölött a jobbösszekötő helyén előretörő Bárányos elé, aki átvette azt, majd 10 méterről magabiztosan helyezett a jobb alsó sarokba. 0–2.

29. p:
Polonkai fejelte Balaskóhoz a labdát a hazai térfél közepén. A soproni játékos észrevette, hogy Tóth Mihály remek ütemben lép ki a balösszekötő helyén, elétálalt és a gólkirály 12 méterről, ballal félmagas lövést küldött a bal sarokba. 0–3.

32. p: Simek jobbról belőtt labdáját Bükkszegi ügyesen játszotta vissza Polonkai elé, aki 17 méterről centikkel lőtt a bal kapufa mellé.

34. p: Feczesin és Bükszegi kényszerítőztek a soproni 16-osnál, előbbi kilépett a jobbösszekötő helyén, ám 7 méteres, éles szögben leadott lövése a remek ütemben kilépő Molnár kapusról szögletre pattant.

53. p: Szabó jobb oldali szöglete után röviden szabadítottak fel az újpesti védők, Bárányos 16 méteres lövése lecsúszott a lábáról, ám éppen az öt és felesen helyezkedő Tóth Mihály elé került, aki ballal a kapu közepébe lőtte. 0–4.

69. p: Farkas indításával Fe- czesin lépett ki középen, 12 méterről kapura lőtt, a labda a merészen kifutó és kivetődő Molnárról a mezőnybe vágódott.

93. p: Tóth N. bal oldali szögletét követően Juhár csúsztatta a labdát a soproni kapuba. 1–4.

A harmadik percben szerzett remekbe szabott Bárányos-féle bombagóllal alaposan meglepte ellenfelét a Matáv. Az Újpest ezután beszorította a Sopront, ám az első igazán nagy helyzetet akkor dolgozták ki a hazai- ak, amikor kicsit kijött a szorításból a vendégcsapat. Feczesin helyzete egyben rá is világított arra, nem szabad nagyon fellazulnia a soproni védelemnek, ugyanis ez esetben a villámgyors újpesti csatárok nagyon könnyen kerülhetnek helyzetbe.

Nem sokkal ezután következett egy újabb szenzációs Tóth–Bárányos akció, Bárányos ismét profi módon tette fel a pontot az i-re. Túl sokan nem gondolták volna, hogy bő negyed óra elteltével két góllal vezet a Matáv a Megyeri úton... Ezt követően az újpestiek birtokolták többet a labdát, ám igazán jelentős helyzetet nem tudtak kidolgozni a szervezetten és fegyelmezetten futballozó Matávval szemben.

Közel fél óra elteltével már 0–3 volt az eredményjelző táblán, tökéletes volt a soproniak helyzetkihasználása. A félidő végén újabb szabályos gólt szerzett a Matáv, ám Sápi játékvezetőnek köszönhetően mégsem növelte előnyét.

Megtette viszont ezt a második félidő elején, hiába kezdett szünet után támadó szellemben az Újpest, egy szerencsésnek mondható találattal gyakorlatilag eldöntötte a meccset a Matáv. A hátralévő időben ugyan mentek előre a hazaiak, ám akcióikban nem volt sok átütő erő, a soproni védelem könnyedén verte vissza azokat. A jelentős előny birtokában a Matáv már túlzottan nem erőltette az ellenakciókat, inkább a középpályán próbálták tartani a labdát Lazicék. A hosszabbításban Juhár ugyan befejelte a hazai csapat becsületgólját, ám ez nem változtatott a lényegen, a Matáv megszerezte idei első győzelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénzért jobb játék

Jäkl Antal másfél éve szerződött az ETO FC-hez. Tavaly decemberben még kérdéses volt, hogy a… Tovább olvasom