Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Soproni lett az év BMX-ese

Kerékpár - A sportági szövetségek szavazatai alapján a soproni Rozsenich Gábor lett az év BMX-versenyzője.
Igazán nagy sikerű és példás sportpályafutást tudhat már eddig maga mögött a tizennyolc éves Rozsenich Gábor. A versenyző a napokban a sportági szövetségek szavazatai alapján elnyerte „Az év BMX-versenyzője" címet.

– Titkon reménykedtem benne, hogy megkapom az elismerést – fogalmazott Rozsenich Gábor. – Boldog vagyok, hogy így is elismerték az idei teljesítményemet. A többi dolog tekintetében azonban szomorú vagyok. Sajnos nem úgy alakult az idei év, ahogy elterveztem. Úgy vélem, az év eleji alapozás volt az eddigi legerősebb, azonban májusban olyan szerencsétlen sérülésem lett, hogy egy hónapot ki kellett hagynom. Aztán jött a szövetségtől a felkérés, hogy vegyek részt az ausztráliai selejtezőn. Ezen a versenyen sikerült kijuttatnom a válogatottat az ifjúsági olimpiára.

Bár jól szerepelt idén a soproni BMX-es, mégsem maradéktalanul elégedett.
Bár jól szerepelt idén a soproni BMX-es, mégsem maradéktalanul elégedett.


Rozsenich Gábor ekkor már tudta: hiába nyer, ő biztosan nem vehet részt az olimpián, ugyanis jövőre már túlkoros lesz. Ennek ellenére százszázalékos teljesítményt nyújtva hagyta háta mögött a mezőnyt. A versenyző azt mondja, lélekben egyre messzebb kerül a 2012-es londoni olimpiától is. Közeleg az érettségi és a továbbtanuláson is el kell gondolkodnia. Így jelenleg a tanulás a legfontosabb számára. Az sem dőlt még el, melyik versenyen vesz részt jövőre. Azokon szeretne a lehető legjobban teljesíteni, annak ugyanis nincs értelme, hogy csak azért versenyezzen, mert muszáj. S akkor itt tegyük hozzá, Gábor a hazai szövetségtől sem kapta meg azt a fajta támogatást, amely megilletné. Úgy tűnik, a vezetés számára nem fontos, hogy Sopronban mennyire eredményes a BMX-sportélet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzni az óceán partján

Az Európa-kupában utolsó csoport mérkőzésén lép pályára csütörtökön a SEAT Lami-Véd Győr csapata.… Tovább olvasom