Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Soproni Foton: újabb nagy dobás

A vendégek kitűnő bosnyák centerük, Secerbegovic nélkül érkeztek, akivel közös megegyezéssel szerződést bontottak. Ezen a legkevésbé sem bánkódott a Foton vezérkara...
Röhnisch- Foton Szeviép-Szeged 76 60 (20–7, 21–18, 21–18, 14–17) Sopron, NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 400 néző. V.: Bognár, Sabáli.

Kidolgozott támadások, szellemesen befejezett akciók jellemezték a Foton játékát.
Kajdacsi középtávoli duplájára hasonló módon felelt az előző évadban még Szegeden kosarazó Lódi, csak a soproni játékos nem vette igénybe a palánk segítségét. Ezt követően a negyed hajrájáig szinte hihetetlen 16–0-ás rohamot vágott ki a Foton. A soproniak remekül védekeztek, rengeteg labdát szereztek. Támadásban nyugodtan helyzetig játszottak Válé Flórián tanítványai, és elsősorban Szőke, valamint Radnóty révén eredményesek is voltak szurkolóik legnagyobb örömére. A fölöttébb tompán kosarazó szegedieknél 18–2 után szerezte saját és csapata második kosarát Kajdacsi...

A második negyed elején összeszedettebben játszott a Szeged. A soproniak játékába pedig becsúszott pár eladott labda. A hullámvölgyből Radnóty duplája rángatta ki a Foton együttesét, jött rögtön utána egy Dénes-tripla. Hiába talált magára a vendégeknél Mandache, visszaállt az első negyed végén meglévő 10 pont körüli különbség. A félidő végéig ez néhány szellemes, eredményesen befejezett akciónak köszönhetően még tovább nőtt.

Szünet után Lódi duplájával, majd Dénes „sarki" triplájával gyorsan 20 pont fölé nőtt a soproniak előnye. Ezután csapkodó lett a játék, a sok hibával tarkított rohanásból a szegediek jöttek ki jobban Mészáros és Kajdacsi ponterős játéka révén. Amikor azonban a bűvös 10 pontos határ közelébe küzdhették volna fel magukat a szegediek, a Fotonnál mindig akadt valaki, aki betalált.

A negyed hajrájában Burgmann vette át a vezérszerepet a Fotonnál egy pazar triplával, majd Radnóty briliáns átadása után egy ügyes duplával. Ezt a negyedet is, ahogy a másodikat, 21–18-ra hozta a Foton. A befejező szakaszt igen agresszív védekezéssel kezdte a Szeged, emiatt több labdát eladtak a hazai játékosok. A Foton továbbra is jól védekezett, így a szegediek nem tudtak közelebb kerülni. A hajrában Válé Flórián csapata saját nevelésű fiataljait is pályára küldte, akik pontokkal hálálták meg a bizalmat.

Ezúttal is egy olyan csapatot fektetett két vállra a Foton – helyenként igen jó játékkal, magabiztosan –, amelynek játékosállománya valamivel erősebb, mint az övé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a svédekkel selejtezünk

A 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének frankfurti sorsolásán eldőlt, hogy a… Tovább olvasom