Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Soproni center érkezik Sopronba

Biztossá vált, hogy az elmúlt években az Ászoknál meghatározó szerepet betöltő Sajni Balázs távozik Sopronból. Bővült viszont a „bevételi oldal” is, hiszen visszatér Sopronba a helyi nevelésű, ám az utóbbi két évadot a Falco csapatában, Szombathelyen töltő Sallay Gábor.

A minden bizonnyal szülővárosába, Körmendre, a bajnokcsapathoz távozó, azaz inkább visszatérő, kiváló szezont maga mögött tudó ex SMAFC-kosaras Vavra Péter, valamint a továbbiakban a csak egyszerűen Orsi néven működő „Török-csapat" – Török Zoltán ügyvezető jelen pillanatban az együttes egyedüli tulajdonosa, reményei szerint csak átmenetileg – szakmai stábját erősítő SMAFC-sikeredző, Horváth József után egy újabb olyan távozóval bővült az egyesített férficsapat névsora, akire bizony nagyon számítottak a vezetők.

Sajni Balázs mind a tavalyelőtt a B csoportból való feljutást, mind pedig a nemrég befejeződött évadban a legmagasabb osztályban való bentmaradást kiharcoló SÁKC együttesének meghatározó kosarasa volt. A korábban az Albacomp csapatával bajnokságot is nyert, leginkább a négyes poszton, azaz az erőcsatár pozíciójában bevethető kosaras híreink szerint a főváros felé kacsingat, s a MAFC együttesében folytatja majd pályafutását.

Mindezt nem cáfolta Bokor Ákos, az együttes egyik ügyvezetője, aki arról is beszámolt: visszatér a hűség városába a soproni nevelésű, 22 esztendős, 209 centi magas center, Sallay Gábor. A nagyra nőtt középjátékos két éve került el Sopronból. Nem igazolt túl messzire, jó 70 kilométerre Soprontól, Szombathelyen, a Falco csapatában kosárlabdázott az előző két szezonban. Túl sok lehetőséget nem kapott a Perin partján, ám a következő évadban szülővárosában bizonyíthat.

Amint arról Bokor Ákos beszámolt, a dolgok jelen állása szerint hat felnőtt kosaras – Mogyorósy Szilárd, Palotai Péter, Pojbics Szabolcs, Preiner Gábor, Sallay Gábor és Walke Károly – alkotja az A csoportos együttes játékoskeretét. Szó van még egy, esetleg két magyar, elsősorban az egyes és kettes, azaz irányító- és hátvédposzton bevethető játékos esetleges leigazolásáról, de ez ügyben nem akar kapkodni a vezetőség. Ugyanígy nem szeretné az anyagiakban nem dúskáló klub elsietni az idegenlégiósok szerződtetését sem.

Egy kettes és hármas poszton, azaz leginkább a mezőnyben használható külföldi kosaras, valamint egy vérbeli, igazi palánk alatti center leigazolását tervezi a vezetés.
Amely még edzőt is keres a női vonalra távozó Horváth József pótlására a B csoportos SMAFC-Ászok, valamint az utánpótláscsapatok élére. A vezetés tagjai körében több név is felmerült, de döntés egyelőre nem született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz kivételezés a Williamsnél

A Forma-1-es Williams-istálló elöljárói, Sir Frank Williams és Patrick Head bejelentették, hogy a… Tovább olvasom