Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Soproni az év kosarasa

Szabó Fanni, az Uniqa-Euroleasing Sopron játékosa lett az év legjobb lány kosárlabdázója a 14–18 éves korosztályban.
Úgy érzi, rengeteget fejlődött Sopronban, így az elismerés egyben a klubban végzett munka dicsérete is.

Komoly elismerést kapott az Uniqa-Euroleasing Sopron női csapatának fiatal játékosa, Szabó Fanni. Az 1994. szeptember 19-én született kosarast választották ugyanis meg a Héraklész Bajnokprogramban az elmúlt év legjobb lány kosarasának a 14–18 éves korosztályban.

„Nagyon jólesett az elismerés, mely alighanem az egész klubnak szól.

Örülök, hogy így látták az illetékesek, s én is úgy érzem, sokat fejlődtem, amióta Sopronban kosárlabdázom, s rendszeresen Euroliga-meccseken bizonyíthatok. Ez minden kosárlabdázó álma, hogy ilyen hőfokú és színvonalú találkozókon léphessen pályára. Nagy dolognak tartom, hogy ez ilyen fiatalon megadatott számomra" – kezdte a tehetséges kosaras, aki 2002 novemberében kezdett játszani a BSE-ben. Egészen 2010-ig szerepelt a fővárosi egyesületben, ahol korosztályával háromszor is magyar bajnok volt. Két éve szerződtette a Sopron, ami nagy ugrás volt számára, de már megszokta az itteni tempót.

Szabó Fanni tavaly kiemelkedett korosztályából, így a Héraklész Bajnokprogramban ő lett az év lány kosárlabdázója. Fotó: M. D
Szabó Fanni tavaly kiemelkedett korosztályából, így a Héraklész Bajnokprogramban ő lett az év lány kosárlabdázója. Fotó: M. D


„Azért szükségem volt egy kis időre, de most már úgy érzem, belerázódtam a klub életébe. Itt nagyon meg kell küzdeni azért, hogy helyet kapjon az ember a keretben, s ahhoz, hogy a pályán a nagy sztárok ellen is gyorsabban, pontosabban, összeszedettebben játsszon.

Edzenie is így kell, amiből csak profitálhat. Úgy vélem, ez is kell ahhoz, hogy elérjem másik nagy álmomat, s pályára léphessek a magyar bajnokságban" – folytatta a játékos, aki jövőre érettségizik. Jelenleg magántanuló egy budapesti angol iskolában, s mindenképpen tervei között szerepel, hogy egyetemen folytathassa a tanulmányait.

„Fontos a kosárlabda, de legalább ennyire a tanulás is. Ha minden jól alakul, akkor a közgazdaság területén szeretnék tovább tanulni" – mondta végezetül Szabó Fanni.

.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: felfelé ívelő pályán

Az elmúlt években számos sportegyesület élete vált bizonytalanná, támogatás hiányában nagyon sok… Tovább olvasom