Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Sopronban mégsem lesz NB II?

Labdarúgás - Még nem dőlt el az Alpokalja Futball Kft. sorsa, de az biztosnak tűnik, hogy az NB II-es csapat nem költözik Sopronba.
Azok az NB II-be nevezett csapatok, amelyeket hiánypótlásra kötelezett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), tegnap délig pótolhatták a hiányzó iratokat.

Ezek között volt az Alpokalja Futball Kft. is, amely az előző szezonban Integrál-DAC néven szerepelt csapat másodosztályú jogait birtokolja. Nevezésükben nem volt egyértelmű sem a név, sem a létesítmény, sem az utánpótlás helyzete.

Az MLSZ-től kapott tájékoztatás szerint az Alpokalja Futball Kft. hiánypótlása megérkezett a szövetséghez. Ennek tartalmáról a versenybizottság mai ülésén döntenek, várhatóan a késő esti órákra eldől, hogy a hiánypótlást elfogadják-e.

Lapunk szerette volna megtudni, mit tartalmazott az MLSZ-nek küldött levél, de többszöri próbálkozásunk ellenére sem értük el az említett gazdasági társaság képviselőjét. Így kérdéses, hogy a csapat hol és melyik klub utánpótlásával szerepel, de az szinte biztos, hogy az eddigi tervekkel ellentétben nem Sopronban játszik.

Az Alpokalja Futball Kft. képviselői az NB III Bakony-csoportban szereplő SVSE-GYSEV csapatával is tárgyaltak az esetleges együttműködésről. A Vasút labdarúgó-szakosztályának elnöke, Horváth Ottó lapunk érdeklődésére megerősítette, hogy a tárgyalások eredmény nélkül zárultak.

„Az SVSE-GYSEV saját jogán kiharcolta az NB III-as indulást, és nem is terveztünk mást. Időközben megkerestek minket az Alpokalja kft. képviselői, akikkel tárgyaltunk az esetleges szerepvállalás lehetőségéről. Többszereplős egyeztetés volt ez, amin rajtunk kívül mások is részt vettek, de a megállapodás elmaradt. Ennek elsődleges oka a rendelkezésre álló idő rövidsége volt, a nulláról indulva kellett volna megoldani az infrastruktúra, az utánpótlás, az NB II-es és a jelenlegi csapat kérdéseit. Nem született megállapodás, így az SVSE-GYSEV a következő szezont is az NB III-ban kezdi."

Információink szerint a kft. nem egyezett meg a soproni önkormányzattal sem.

Olvasóink írták

 • 4. Thoomas 2009. június 30. 18:40
  „bravó...
  Így ugye már arra sincs lehetőség, hogy visszajöjjenek Győrbe? :(”
 • 3. colomano 2009. június 30. 18:06
  „Önerőből se megy, meg segítséggel sem?”
 • 2. fcsoproni 2009. június 30. 15:55
  „Információink szerint a kft. nem egyezett meg a soproni önkormányzattal sem.

  Szerintem az önkormányzat nem is akart megegyezni. Sehol egy sajtótájékoztató, sehol egy ötlet. Nem akarok a szinház látogatokkal szembe kerülni, de igy marad Fodor úrnak a keretből(a pénzünkből) még 4-5 művész gázsiját finanszírozni. Múltkor írtam, ezzel a foci üggyel választást lehet nyerni vagy veszteni. A mai vezetés jó úton halad a vereség felé. Mióta Göbl Gábort kiszorították egy új csapat szevezéséből még a remény is elveszett a minőségi focira.
  Sajnos meg kell értenünk az SVSE-nek elég az NB3 szerintem Jablonka nem is törekszik magasabb célokra.
  Köszönjük az egészet a város vezetésének. Csak azt nem értem ki merte nyilatkozni a csütörtöki közgyűlésen, hogy lesz a városnak legalább egy NB2-es csapata. A legalább egy azt jelenti, hogy 0 ???????????.”
 • 1. pulci 2009. június 30. 13:46
  „Nem lesz itt semmi ezt már sokan mondtuk korábban és fogjuk még mondani mindaddig amíg a futballutáló városvezetés nem tesz valamit annak érdekében hoggy tényleg legyen NB2-es csapata a városnak. Sokan bíztunk benn hogy talán valahogy megegyezik az önk. a DAC-al vagy az SVSE-vel annak érdekében hogy lehetőség nyíljon egy másodosztályú csapat előtt, de nem így lett ami az idő rövidsége miatt sajnos a realitás volt. Ez azonban az önk. felelőssége aki lassan másfél éve nem sikerült találnia egy szponzort aki finanszírozná a másodosztályú szereplést. Tovább folyik a hazudozás és megint az lesz hogy majd jövőre a választás előtt húznak egyet és valahogy összehoznak egy csapatot hogy ez maradjon meg az emberekben. Bennem az elmúlt másfél év hazugságai és propagandája maradt meg ill. az akarat nyilvánvaló hiánya hogy legalább az SVSE-t sikerüljön feljuttatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakul az ETO kerete: Szabó, Ganugrava és Babic is Győrben

Labdarúgás - Három új játékossal erősített eddig a Győri ETO FC a következő idényre. A grúz George… Tovább olvasom