Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Sopronban egyre népszerűbb a hoki

Egyre szervezettebb formát ölt a jégkorong Sopronban. Nő az érdeklődés a sportág iránt. Felnőtt szinten már megfelelő a létszám. Minél szélesebb alapra kívánnak építkezni a városban.
Immár a második télen – ha ez a mostani nevezhető így egyáltalán – működik a jégpálya Sopronban. A jégkorong iránt érdeklődő fiatalok már meg is jelentek a jégen. Heti két-három alkalommal edzenek esténként, egyre szervezettebb formában. A közelmúltban Sopronban járt Kovács Zoltán, a jégkorongszövetség főtitkára, aki több mint félmillió forint értékben adott át kompletten 6 plusz egy kapusfelszerelést a soproniaknak.

A sportág helyzetéről, jelenlegi szervezettségi fokáról megtudtuk: éppen bejegyzés alatt áll a Soproni Jégkorong Egyesület, amelynek vezetője, Ragats-Bschaden Róbert kifejtette: a sportág fanatikus főtitkárának soproni látogatása óta is állandóan érdeklődik, mennek-e korongozni a gyerekek. Jelen pillanatban egy korosztályban sincs még meg ugyanaz a létszám, amellyel az adott kategóriában komplett csapatot tudnának kiállítani a soproniak, de tény: van és egyre nő az érdeklődés a sportág iránt.

Az egyesület vezetője elárulta: az egész jeges szezont végigdolgozó gyerekeket amolyan jutalomként felviszik a fővárosba a szövetség 80. évfordulójára rendezett magyar–svéd válogatott mérkőzésre. A soproniak még a szezonban megpróbálnak – a szó szoros és átvitt értelmében is – tető alá hozni egy gyerek-, illetve utánpótlástornát, amelyen ők egy amolyan vegyes csapattal indulnának.

Felnőtt szinten viszont van egy csapatra való jégkorongozó Sopronban. A gárda részben a játékot eddig a tavak jegén űző helyiekből, részben pedig a Sopronba települt szépszámú és szinte „korcsolyával a lábukon születő" erdélyi fiatalokból tevődik össze. Néhány soproni egyébként versenyszerűen is játszik Ausztriában, a burgenlandi ligában a ruszti csapatot erősítve. Ha minden igaz, ez az amatőr társulat március közepén Zalaegerszegen egy tornán majd jégre lép. A csapat edzéseit is egy erdélyi szakember, Biró Antal irányítja.

Ragats-Bschaden Róbert azzal kapcsolatos érdeklődésünkre, lesz-e versenyszerű jégkorong Sopronban, azt mondta: úgy látja, az még egyelőre távolabbi cél. Előbb meg kell próbálni minél több gyereket megnyerni a sportágnak, minél szélesebb alapokra helyezni Sopronban is ezt a remek játékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vác: Gergely befejezte

Gergely Károly, a Vác labdarúgócsapatának vezetőedzője pénteken délután bejelentette: azonnali… Tovább olvasom