Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Sopronban büszkék a csapatra

A csapategység sikere a soproni bravúr. A jó védekezés döntött a mérkőzésen. Hejková örül, de Rátgéber sem bánkódik igazán.
Párharc: Az Orsi minden tekintetben ellenfele fölé nőtt. Ambrus és vesel csatája.
Nyugodtan kijelenthetjük, vasárnap Európára szóló győzelmet aratott az Euroleasing-Orsi Sopron női csapata. Natalia Hejková együttese volt az első, amely ebben az évadban nyerni tudott Pécsett. Pedig az Euroliga csoportmérkőzései során a kontinens jó néhány sztárcsapata megfordult már a MiZo félelmetes otthonában. Érthető, hogy remek hangulatban hagyta el a soproni együttes a pécsi katlant. Ezt még csak fokozta, hogy Kaposvárott Vajda Anna ott élő nagymamája finom süteményekkel és néhány meghatóan kedves szóval fogadta a szinte hihetetlen bravúrt arató alakulatot.

Felálltak a padlóról

Mintegy 15–20 mindenre elszánt soproni drukker kísérte el az Orsi együttesét Pécsre. Egyikük, Kovács Csaba így látta a mérkőzést:
„ Arra álmomban sem gondoltam, hogy nyerni tudnak Pécsett a lányok, ám az utóbbi egy-két hétben mutatott javuló forma alapján bíztam egy jó meccsben. Amit óriási dolognak tartok, hogy a félelmetes pécsi csarnokban a lányok szinte a padlóról tudtak felállni, hiszen a harmadik negyedben már több mint tíz ponttal is vezetett a Pécs. Nem mondom, a végén volt egy kis szerencséjük is a lányoknak, de rengeteget dolgoztak érte. Büszkék vagyunk a sikerükre."

A védekezés döntött

Ahogy korábban oly sokszor, most is vezéregyénisége volt az Orsi csapatának Gordana Kovacevic: „Azt gondolom, a siker kulcsa az volt, hogy védekezésben fel tudtuk venni a versenyt az ebben legendásan jó, Európa-szerte elismert pécsiekkel. Végig hittünk a győzelemben, egy pillanatig sem adtuk fel, még akkor sem, amikor jelentősebb előnyre tett szert a Pécs."

A győzelmet jelentő döntő kosarat három másodperccel a lefújás előtt szerezte Oxana Zakaluzsnaja. Neki egyébként abban is óriási szerepe volt, hogy az Orsi megnyerte a lepattanópárbajt: „Ez a nagy siker egyértelműen a csapatmunka érdeme. Az a dobásom ott a végén nem ért volna túl sokat, ha nincs az a hihetetlen küzdőszellem, akarat és jó védekezés, melynek köszönhetően ilyen kiélezett lehetett a végjáték."

Meglepték a pécsieket

A csapatkapitány, Seres Éva kilenc fontos ponttal járult hozzá a bravúrhoz: „Úgy érzem, abban, hogy felzárkóztunk, nekem is volt némi szerepem. Persze ez a mérkőzés nem az egyénről, hanem a csapatról szólt. Úgy érzem, a pécsiek nem számítottak ekkora ellenállásra. Amikor mínusz tíz vagy tizenkét pontról feljöttünk, már érezhető volt, hogy nem tudnak felpörögni. Most erősebbek voltunk a végén. Amióta Sopronban játszunk, másodszor sikerült nyernünk Pécsett, ezt megelőzően csaknem két éve a bajnoki döntőben és akkor bajnokok lettünk."

Újra „villant" a végjátékban és szerzett egy nagyon fontos kosarat a hajrában az Orsi ifjú üdvöskéje, Vajda Anna: „Hogy miért sikerült nyernünk? Úgy érzem, amikor megéreztük, hogy van keresnivalónk, ezúttal jobban akartuk, mint a pécsiek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zuhanórepülésben a Hertha

Kiesési rangadót vesztett el a Hertha BSC a német labdarúgó bajnokság 21. fordulójában. A berliniek… Tovább olvasom