Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Sopron: volt edző, nincs edző

Nagy Tamás, az FC Sopron három napja kinevezett vezetőedzője lemondott, mert nem értett egyet a tulajdonos döntésével.

Az FC Sopron olaszországi edzőtáborában Nagy Tamás, az új vezetőedző két nap után lemondott, mert nem értett egyet a tulajdonos döntésével, aki az edzőtábor azonnali elhagyására szólította fel Bagoly Gábort. Mindketten hazautaztak.

Futótűzként terjedt tegnap a hír, hogy Mariusz Vízer, a klub tulajdonosa „kirúgta" a csapat két napja kinevezett edzőjét, Nagy Tamást és Bagoly Gábor csapatkapitányt. Azért is tűnt ez különösnek és furának, hiszen Vízer a héten váratlanul felmondott az addigi edzőnek, Selymes Tibornak  és segítőjének, Szántó Csabának.

Az FC Sopron hivatalos közleményében ez áll: „Nevük elhallgatását kérő csapattagok egybehangzó állítása szerint ma reggel klubunk többségi tulajdonosa az edzőtábor azonnali elhagyására szólította fel Bagoly Gábort. A döntés végrehajtatására a helyszínen kompetens vezető nem tartózkodott, ezért a többségi tulajdonos annak végrehajtására Nagy Tamás két napja kinevezett szakvezetőt utasította.

Nagy a tulajdonossal egyértelműen közölte, hogy a döntéssel nem ért egyet, s ő két napja azzal vállalta el a csapat irányítását, hogy felépíti, nem pedig szétveri azt, ezért ezek után sem szakmai, sem pedig morális okok miatt nem vállalhatja az FC Sopron további irányítását. Vízer úr ezt elfogadta, a válás részleteit a későbbiekben rögzítik.

Nagy Tamás ezt követően – ma délben – Bagoly Gáborral együtt elindult haza az olaszországi edzőtáborból. Információink szerint Vízer úr felkérte Mario Innauratót és Beppe Signorit a csapat vezetésére, akik a kérést köszönettel visszautasították, így a csapatot a mai edzőmérkőzésen ideiglenesen Gendúr László irányítja."

Bagoly Gábor csapatkapitányt útközben sikerült elérni. Ő röviden annyit mondott: semmi előzménye nem volt annak, hogy neki mennie kell. Mint mondta, ha hazaérkeznek, akkor talán már többet tudnak a dolgok hátteréről...

Nagy Tamás viszont bőbeszédűbb volt. „Szerdán este edzésen Bagoly Gábor ütközött a keret egyik román játékosával, és erről a tulajdonost úgy tájékoztatták, hogy az ütközésben szándékosság volt a csapatkapitány részéről. Még szerdán este közölte velem Vízer úr, hogy Bagoly Gábornak távoznia kell a táborból és már nem a Sopron játékosa. Kértem, gondolja át mégegyszer a döntését, hiszen ez egy olyan eset volt, ami edzéseken, mérkőzéseken számtalanaszor előfordul. Közölte: a döntése végleges, nincs visszaút és ezt nem tudom megemészteni, akkor én is távozhatok. Egész éjjel nem aludtam, próbáltam mindent mérlegelni és arra az elhatározásra jutottam, ez a folyamat nem visszafordítható, én is elmegyek. Pár napja szakmai vezetői kinevezést fogadtam el, nem pedig arra szerződtem, hogy a tulajdonos döntéseinek a végrehajtója legyek. Úgy éreztem, ha végrehajtom a tulajdonos utasítását s Bagoly Gabi eltávolítása után is a csapat élén maradok, saját hitelemet, tekintélyemet veszítem el a játékosok, valamint a soproni szurkolók előtt. Azt viszont tudni kell, a tulajdonossal korrekten váltunk el, mert a kritikus helyzet ellenére is sok jót kaptam."

Vasárnapra tulajdonosi ülést hívtak össze a klubnál. A húsz százalék tulajdonrésszel rendelkező önkormányzat képviseletében tagja az FC Sopron elnökségének Kránitz László, aki szűkszavúan kommentálta az eseményeket: „Nem szeretnék mondani semmit az üggyel kapcsolatban. A nyilatkozattal megvárnám a taggyűlést. Annyit hozzátennék, az eset hű tükörképe a magyar futballban uralkodó viszonyoknak. Eddig az ilyen ügyek elkerülték Sopron labdarúgását, ezért is kellemetlen, hogy ez most megtörténhetett."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két évre eltiltották a háromszoros Vuelta győztes Herast

A Spanyol Kerékpáros Szövetség (RFEC) két évre eltiltotta a tavalyi spanyol országúti körversenyen,… Tovább olvasom