Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sopron: száz százalék

A hétvégi kosárlabda mérkőzések összefoglalója...

KECSKEMÉTI KC-SEAT FOTON GYŐR: 76-72

A hazaiak kezdtek jobban, de ebben a játékvezetőknek is volt némi szerepük. Még nem telt el két perc a mérkőzésből, amikor előbb Wabara, majd utána Tóth Zs. neve mellett is már három-három személyi állt és így az edző kénytelen volt őket „pihentetni". A 4. perben 6–2-re vezettek a kecskemétiek és ezt a különbséget tartani is tudták (7. p: 13–9). A győri csapat ugyan mindent megtett a felzárkózásért, ám a második negyedben mégis növelni tudta előnyét a Kecskemét (13. p: 29–21, 17. p: 35–26). Szünet után végig a hazaiak vezettek (24. p: 44–37. 27. p: 52–42), a legszorosabb állást a 33. perc hozta, ekkor 63–60 állt az eredményjelzőn.

Király Sándor (Kecskemét): – Ezer sebből vérző csapatom mindent megtett a sikerért. Győzelmünket a város sportvezetésének és polgármesterének ajánljuk.

Gálos László (Győr): – Hirtelenjében nem tudom eldönteni, hogy csapatom vagy a játékvezetés volt-e a gyengébb.


SOPRONI SÖRDÖGÖK - BODROGI-BAU KOSÁRSULI: 95-90

Az első percekben úgy tűnt, a hazai játékosok nem igazán hangolódtak rá erre a fontos alsóházi rangadóra. A vendég vásárhelyiek szinte minden akciójukat kosárral fejezték be, könyörtelenül kihasználták a hazai együttes védekezési hibáit. Hiába kért időt Sterbenz László, három és fél perc elteltével semmit nem változott a játék képe. Támadásban egy, maximum két passz után már „tüzeltek" is a tripla vonalon túlról a soproniak – pontatlanul. A negyed közepén már több mint tíz pont volt a nyugodtan, szervezetten és fegyelmezetten kosarazó hazaiak előnye.

Védekezni a második negyedben kezdett el a Sopron. Szerzett labdák utáni könnyű kosarakkal két perc alatt egy 9–0-ás rohamot bemutatva fordított a sÖrdögök. Ebben nagy szerepe volt az ekkor Brooksot jól tartó Vesztergomnak, valamint a hazai együttes játékát ügyesen szervező Pojbicsnak.

Ahogy a meccset, a második félidőt is a vásárhelyiek kezdték jobban. Hamar a maguk javára fordították az állást. A negyed közepén az addig nem sokat mutató Mandic villogott, szórta a triplákat, és ennek köszönhetően nemcsak fordított, hanem jelentős előnyre is szert tett a soproni együttes. A negyedik negyed elején már tizennégy ponttal vezetett a Sopron, úgy tűnt, eldőlt a meccs.

Másfél perccel a befejezés előtt a győzelmet már korábban a zsebükben érző sÖrdögök ellen két pontra feljött a szívósan küzdő vendégcsapat. Ekkor Strnad dobott egy hármast, majd Carberry látványos zsákolásával eldőlt a találkozó, amelyet a vártnál jóval nehezebben nyert meg a soproni csapat.

Sterbenz László (Sopron): – Sokat könnyelműsködtünk, ám Krstanovic kiemelkedő palánk alatti munkájának, valamint a végére újra összeálló csapatjátékunknak köszönhetően tudtunk nyerni.

Czuprák László (Hódmezővásárhely): – A harmadik negyed közepén elengedtük a Sopront, a végén pedig a felzárkózás felőrölte az energiánkat.
a fehér mezes sopron a végén nőtt ellenfele fölé.


MKB EUROLEASING SOPRON -SZEVIÉP SZEGED: 83–63

Gorbunova fájó talpát jegelték, így az ifjú ukrán kiválóság nélkül lépett pályára az alapszakasz elsősége szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen a Sopron. Hogy milyen heves, kemény küzdelemmel indult a rangadó, azt jól jelezte: a második percben a vendégek, a negyedikben pedig a hazai együttes irányítóját kellett lecserélni orrvérzés miatt. Egy remek sorozat révén a szünetben 17 ponttal vezettek a zöld-sárgák.

A harmadik negyed nagy és kiegyenlített küzdelmet hozott, bár ekkor már távolról sem dobtak olyan jól a hazaiak, mint az első félidő hajrájában, Matovic a palánk alatt gondoskodott róla, hogy túlságosan ne emelkedjen a hazai szurkolók adrenalinszintje. A Sopron elsősorban az első félidő végén mutatott remek csapatjátékával a vártnál biztosabban nyerte a rangadót és tett egy lépést az alapszakasz megnyerése felé.

Székely Norbert (Sopron): – Saját árnyékunkat átlépve, helyenként jól játszva nyertünk a jól felkészített Szeged ellen. Külön köszönöm szurkolóinknak, hogy a BSE-től elszenvedett vereség után is kiálltak a csapat mellett és segítették a lányokat.

Peresztegi Nagy Ákos (Szeged): – Gratulálok a Sopronnak és örülök neki, hogy mind az ellenfelünket, mind pedig a játékvezetőket sikerült alaposan megdolgoztatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mágus is várja a foci feltámadását

Verebes József pénteken töltötte be hatvanhatodik életévét, a Kisalföld ebből az alkalomból kereste fel a Rába ETO labdarúgócsapatának egykori mesterét. Napjainkban egy budapesti, másodosztályban szereplő klubnál dolgozik. A Mágus várja a magyar labdarúgás feltámadását és egyben készül az ETO aranycsapatának ezüstjubileumára. Tovább olvasom