Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sopron: Magasföldi javítana

Nincs megelégedve eddigi teljesítményévével Magasföldi József, az FC Sopron futballistája.

Úgy érzi, túl görcsösen próbál bizonyítani. A szerdai sikertelen kupamérkőzésen csereként lépett pályára.

Nyáron nagy reményekkel igazolta le az FC Sopron a korábbi utánpótlás-válogatott futballistát, Magasföldi Józsefet. Nos, a 22. életévét a napokban betöltött futballista – bár a szezon elején győztes gólt lőtt a Diósgyőrnek – pontosan tisztában van vele: nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

– Hogyan értékeli eddigi saját teljesítményét a soproni csapatban? – kérdeztük a fiatal futballistát.

– El kell ismernem, nem sikerült eddig azt a teljesítményt nyújtanom, amit vártam volna magamtól, és amit a vezetők, a szurkolók reméltek tőlem – ismerte el önkritikusan Magasföldi.

– Mit gondol, mi lehet ennek az oka?

– Ha tudnám, biztosan jobban futballoznék. Az edzéseken úgy érzem, száz százalékig odatettem magamat.

– Ha az edzésmunkáját így végzi, nem lehet, hogy szakmai, esetleg lelki okai vannak annak, hogy nem igazán megy önnek a futball?


– Ami a szakmai részt illeti, az tény, hogy nem azon a poszton játszom, ahol én igazán szeretek. A középpálya közepén érzem magam igazán jól. A szélső futó azonban nálunk hiányposzt, s a szakvezetővel egyeztetve itt játszom, itt kell megpróbálnom minél jobb teljesítményt nyújtani. Hozzá kell tegyem, úgy tűnik, nekem akkor megy igazán jól a futball, ha sokat van nálam a labda, ha gyakran vagyok játékban. A szélen sajnos ez nem igazán működik. Ennek ellenére itt kell megpróbálnom a tőlem telhető lehető legjobban a csapatot segíteni.

– Nem lehet az a gond, hogy míg Székesfehérváron saját nevelésű fiatalként, inkább kiegészítő emberként kevesebb lelki teherrel kellett futballozni, itt most meghatározó emberként számítanak önre, s ezt még nem tudta teljesen feldolgozni?

– Bevallom, erre eddig még nem gondoltam, viszont most, hogy mondja, belátom, lehet benne valami, bár főleg a vége felé azért már ott sem kiegészítő futballistaként vettek számításba. Az is lehet, érezve, hogy nem megy a játék, egyre görcsösebben próbálok bizonyítani, nem tudom a pontos magyarázatot. Sopron egy új élethelyzet, ezt kell megszoknom.

– Az, hogy késtek a fizetések, nem lehetett hatással a játékára?

– Amikor egy labdarúgó felmegy a pályára, nyerni akar, s nem ezen morfondírozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legvégén vezetett a Soproni sÖrdögök

A debreceniek a meccs elején állva hagyták a Sopront. Fodor jól szervezte a hazai akciókat. Tovább olvasom