Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Sopron: közelebb az NB II?

Labdarúgás - Az Integrál-DAC-ot működtető német–magyar kft. tegnap hivatalosan is bejelentkezett Sopronba, s ha az önkormányzat is rábólint, hamarosan NB II-es csapata lehet a városnak.
Korábban írtunk róla, hogy Sopronba vihetik az NB II-es jogot a napjainkban még az Integrál-DAC-ot működtető német–magyar vegyes társaság tulajdonosai.

A nádorvárosi együttes ugyan biztosan bennmaradt az NB II-ben, de veszélybe került utánpótláscsapatainak finanszírozása, ezért a felnőttgárdát működtető – korábban dunaújvárosi – tulajdonosok úgy döntöttek: máshová viszik a másodosztályú jogokat.

Ez ügyben egyre jobban körvonalazódik Sopron szerepe, hiszen a városban első osztályú stadion van, s adott az utánpótlásbázis is.
A DAC-ot működtető társaság képviselője, Héger József is ezért látta logikusnak, hogy épp oda költözzenek:

„Mivel a bajnokság befejezésével biztossá vált a másodosztályú tagságunk, levélben – amit éppen ma továbbítottunk – fordultunk Sopron önkormányzatához. Ebben leírtuk, ha megoldható lenne a városban a pályahasználat és az utánpótláscsapatok működtetése, szívesen vinnénk oda a jogokat."

A hírre, miszerint a DAC a hűség városába költözne, korábban több fórumon is negatívan reagáltak soproni szurkolók.

„Nyilván a futballistáinkra továbbra is számítanánk, de nem egy győri klub menne Sopronba. Az üzemeltető Alpokalja Kft. székhelye például Sopronban van, s nyilván a csapat neve is a városhoz kötődne" – tette hozzá Héger József, aki arra is kitért, hogy elképzelése szerint Győrben is maradhatna legalább a megyei I. osztályban elinduló felnőttegyüttes.

„Ugyan az NB II-es jogok Sopronba kerülnének, s mert nem szeretnénk, hogy a győriek felnőttcsapat nélkül maradjanak, látok lehetőséget arra, hogy a tulajdonosi kör által működtetett, a másodosztályú bajnokság közben visszalépő Dunaújváros joga a megyeszékhelyre kerüljön. Erre elvileg úgy tudom, van lehetőség, s ha az utánpótlást működtető Integrál-DAC SE ehhez a létesítményt fenn tudja tartani, tagként, akár kisebb támogatással, ebben a segítségükre lehetnénk" – tette hozzá Héger József, aki a nevezés miatt még a héten várja a soproniak válaszát.

Sopronban a városvezetés korábban egyébként nem kívánta kommentálni az ügyet.

A hivatalos megkeresés után kíváncsiak voltunk az önkormányzat mostani véleményére, vajon van-e fogadókészség az NB II-es csapat érkezésére.

Nos, nem lettünk okosabbak, mert ugyanazt a választ kaptuk amit korábban: „A bejelentést önkormányzatunk nem kívánja kommentálni."

Olvasóink írták

 • 12. mumus 2009. június 19. 08:50
  „A nevezési határidő: június 22-e. Talán addig megtudunk valamit, akár pozitív, akár negatív. Ha Héger úr hivatalos levelet írt, akkor azzal csak foglalkozik valaki. Mondjuk egy sajtótájékoztató - akár az Önkormányzat, akár Héger úr részéről - nem lenne rossz. Sopronban van még akit érdekel(ne) a profi labdarúgás.”
 • 11. fcsoproni 2009. június 19. 07:36
  „Egy év volt rá, hogy valamit lépjen az önkormányzat. Itt van megint a nevezési hatáidő lejártának időpontja. Tavaly ugyanez volt. Ha sokan nem megyünk el a közgyülésre a ZTE 2- re kiszórták volna a pénz. Most már nem is foglalkozkoznak az NB2-vel neadj isten az NB1-el. Tegnap olvastam egy arab vállalkozó 2 milliárd forintot fektet be az NB3-ba fejutott Várpalotába. Azért nálunk még megvan a stadion és a lehetőségek. Abdai úr nem szokott összefutni ilyen vállalkozokkal. Egy igazi önkormányzati ember aki szívén hordja a focit akár kilincselhetett volna a sörgyár Gysev vezéigazgatójánál is. Uraim ezzel a foci témával választást lehet nyerni és veszteni. Én szóltam!!!!!!
  Anno! Amit a Reacra kiszórtak amatőr módon azon a pénzen az ifi csapat is végigszátszatta volna a tavasz legalább az indulási jog megmaradt volna.
  SOPRON VÁROS VEZETÉSENEK NEM KELL A FOCI!!!!!!!
  Vegyük tudomásul?? Vegyünk szinház bérletet???????”
 • 10. ACSA 2009. június 18. 19:57
  „Akkor ezekszerint maradnak a laposiak!!!.....Bár egy ilyen széltoló bandát befogadni nagy felelősség,hisz amerre járnak csak a balhé és a gondok meg a szégyen marad utánuk!”
 • 9. pulci 2009. június 18. 13:21
  „Egyértelmű, hogy az lenne az ideális, hogyha sikerülne feljuttatni a VASÚT-at de reálisan látni kell, hogy ahhoz mind a városvezetés mind az SVSE oldaláról akarni kell ezt és ennek kell lennie a célnak, mert az is nyilvánvaló hogy jelenlegi vezetéssel és a játékosállománnyal ennek semmi esélye sincs. Nem elég csak felületesen azt mondani hogy majd feljuttatjuk SVSE-ét, akkor természetesen jelentős támogatásra és koncepcióra van szükség és még akkor sem biztos hogy sikerülne feljutni.”
 • 8. mumus 2009. június 17. 22:27
  „<moderálva off>”
 • 7. Piluu 2009. június 17. 21:54
  „Az oké hogy lenne Nb2, de nem Soproni klubbal. Az a hír is járja h átneveznék Soproni DAC-ra de az is csak egy név!
  Lenne egy másik lehetőség is az NB2-es meccsekre. Az hogy az SVSE-t támogatná az önkormányzat. Az a csapat amelyik minden szempontból soproni csapat. 2000-2500 néző mi? Rosszul menne a csapatnak(ami elképzelhető az elmúlt idény után) 300 néző lenne kíváncsi a meccsükre!
  Nem kell ide az Integrál, de ahogy az önkormányzatot ismerem tuti rábólintanak a levélre.

  De marad a:
  HAJRÁ SOPRON! HAJRÁ VASÚT!”
 • 6. ACSA 2009. június 17. 21:33
  „A múlt héten még írtóztatok a laposi ......,most meg nagyot változott a véleményetek!”
 • 5. pulci 2009. június 17. 17:24
  „Nehéz kérdés az biztos de én úgy tudom még a héten le kell adni a nevezéseket az NB2-re és véleményem szerint az önkormányzat nem fog belemenni a dologba főleg hogy ilyen kevés idő van az egyeztetésekre. Korábban én is negatívam álltam a lehetőséghez hisz ha nem építenek be volt soproni vagy Sopronhoz kötődő játékost akkor nem tudom hogyan érezhetnénk magunkénak ezt a csapatot. Azonban mégis örülnék ha legalább NB2-es csapata lenne a városnak mert szerintem ha megfelelően lenne megszervezve az egész és a csapat játéka is olyan lenne az akkor akár 2000-2500 néző is kilátogathatna a meccsekre mert vagyunk elegen akik ki vannak éhezve jó minőségű focira és a stadiont sem kéne hagyni leamortizálódni.
  Hisz a REAC féléves tevékenykedése megmutatta, hogy miként sülhet ki rosszul egy ötlet.
  Remélem a városvezetés komolyan foglalkozik az ötlettel és felméri a lehetőségeket valamint az előnyöket és hátrányokat amik származhatnak ebből a lehetőségből. Szerintem jövő hét végére sokkal okosabbak leszünk..”
 • 4. nane 2009. június 17. 17:19
  „nem lopjátok el a csapatunk!!!!! SOPRONBA MEGHALT A FOCI :)”
 • 3. soppet 2009. június 17. 14:02
  „Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás?
  Egy biztos, Sopron városának jó lenne, ha lenne egy min. NB.II.-es futballcsapata, melyet magáénak érezhet.
  Az elmúlt időszakokban ez nem volt meg.
  Szegény Laczó Pista Barátunk volt az utolsó, aki érdemben akart és tett is érte, hogy legyen összefogás Sopronban. Az SLC létrejötte Őt dicséri . Ehhez nagyszerű segítőtársai voltak - mint pl. Páder Vili és társai. Azt a szellemet, azt a légkört kellene visszahozni a Soproni Stadion gyepére.
  Ha ez sikerülne, akkor talán ismét lenne jó csapata Sopron Városának.
  Ugyanis meg kellene állítani már a lavinát. Az idősebbek bizton emlékeznek arra, hogy Sopron Városának hány labdarúgó klubja volt egykor (Textil; Postás; Vasas; Pamut; SFAC; stb. ) Ma ennek a töredéke van.
  Jó lenne, ha lenne fejlődés ebben is.
  Én drukkolok érte!”
 • 2. mumus 2009. június 17. 11:55
  „NB2-t Sopronba! Minimum.
  Életet, futballt a stadionba!
  Győrben pedig megmaradna a 97 éves klub.”
 • 1. Duracell-copy 2009. június 17. 11:33
  „Győri csapat kellene a francnak, de szerencsére ez a csapat nem az. Kíváncsi vagyok, mit lép az önkormányzat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foton: Borovicková hosszabbított

Kosárlabda - Bronislava Borovicková a következő idényben is a SEAT Foton Győr csapatát erősíti. … Tovább olvasom