Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Sopron hűtlen a profi focihoz?

Labdarúgás - A soproni önkormányzat nem partner abban, hogy az NB II-es Dunaújvárost működtető kft. a városba települjön át és egy helyi vállalkozó legyen a többségi tulajdonosa. A jövőben inkább a felcsúti akadémia segítségével működő utánpótlást támogatja.
A soproni profi labdarúgás esetleges megmentése a huszonnegyedik órába lépett. A következő bajnoki idényre a nevezési határidő június 18-án jár le, addig van lehetőség arra, hogy egy NB II-es klub a hűség városába tegye át a székhelyét és megalakuljon a Soproni FC.

Az ötlet nem légből kapott, korábban már voltak tárgyalások az NB II Nyugati csoportban szereplő Dunaújváros, a soproni önkormányzat és az üzletrész vételi szándékáról nyilatkozó Gőbl Gábor vállalkozó között. Új lendületet kaphatna a leendő klub ügye azzal, hogy a vállalkozó időközben emelte a vételárat, Héger József, a másodosztályú dunaújvárosi klub tulajdonosa pedig hajlik is az üzletre – bizonyos feltételek mellett.

Gőbl Gábor 30 millió forintot ajánl a DFC 1952 kft. hatvan százalékos tulajdonrészének megvásárlására. Ezt 2008. szeptember 30-ig három részletben fizetné ki, amennyiben megtörténik például a gazdasági társaság soproni székhelyű bejelentése, valamint a másodosztályú MLSZ-rajtengedély megszerzése.

Héger József: „Érdekelt vagyok a cégeim által tulajdonolt NB II-es csapat folyamatos szereplésében és a kft. részbeni eladásáról szívesen folytatok tárgyalásokat. A soproni székhelynek feltétele részemről az, hogy a helyi önkormányzat adjon ki egy csapatot befogadó nyilatkozatot, biztosítson térítésmentes létesítményhasználatot, a jelenlegi utánpótlás-egyesületet támogatva azt az NB II-es csapat utánpótlásaként indítsa, valamint írásban vállaljon legalább harmincmillió forintos évi támogatást a másodosztályú csapatot üzemeltető kft. részére. Ha e feltételeket a vevő nem tudja teljesíteni, akkor az üzletrész vásárlása Sopron érdektelensége miatt aktualitását veszíti."

Horváth Cs. Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, a megyei LSZ elnöke:  „Szakmai szempontok szerint egyértelmű, hogy Sopronnak és környékének – de túlzás nélkül állíthatom, az egész megyének – fontos, hogy legyen legalább NB II-es felnőttcsapata. A Pécs, a Pápa, a Felcsút vagy a győri együttesek látogatása igazi sportcsemegét jelenthetne a Káposztás utcában. Úgy gondolom, hogy a minőségi labdarúgás ugyanúgy védjegye Sopronnak, mint az Ászok, a kékfrankos vagy a Tűztorony. Rajtam kívül több ezer futballbarát lenne nagyon csalódott, ha a hűség városa éppen a labdarúgáshoz lenne hűtlen..."

A város hivatalos állásfoglalását lapzártáig sajnos nem sikerült megtudnunk. Információink szerint azonban a Nemzet Sportvárosa a soproni profi futball sírásója lesz, mert semmilyen formában nem kíván részt venni egy új klub létrehozásában. Inkább az utánpótlást segítik anyagilag, amely a felcsúti akadémia szakmai irányításával és hasznára dolgozik a jövőben. Felvetődik a kérdés: valóban ez a soproniak érdeke?!

Kiállás a soproni fociért

Tizenöt éve két fantasztikus mérkőzésen harcolta ki az EMDSZ SLC csapata az élvonalbeli szereplés jogát. A város történetében először lett első osztályú csapat. Ebből az alkalomból Borsos István – Sopron első NB I-es góljának szerzője – és Tóth István egykori szakosztályvezető ötlete nyomán június 14-én, szombaton 15 órától Kiállás a soproni fociért címmel gálamérkőzést rendeznek a Városi Stadionban. A rendező ezért 160 ezer forintos bérleti díjat fizet...
A program, 14.45 óra, U8: SC Sopron–SVSE, 15.15 óra, U10: SVSE–SC Sopron. 16 óra: gyászszünet Laczó István, Győrfi László, Németh Miklós, Simon Tibor, Páncsics Miklós emlékére. 16.05 óra: EMDSZ SLC–Matáv FC Sopron.
A szervezők – a rendezvény költségeinek levonása után – a jegybevétel összegét Sopron labdarúgóutánpótlásának ajánlják fel.

Olvasóink írták

 • 19. Kevin 2008. június 12. 23:52
  „Lehet, hogy butaságot kérdezek, de ha nem jön össze ez a soproni NBII-es csapat, illetve a Felcsút sem veszi át az utánpótlást, akkor hol fognak focizni az SC-ben lévő soproni gyerekek?”
 • 18. hoppá 2008. június 12. 23:44
  „Most akkor a nosztalgia meccs bevétele a soproni utánpótlásé, vagy a fefelcsutié lesz? Hogy is van ez akkor? Remélem a bevétel nem a polgármester kezén keresztül megy, mert akkor felcsuti bevétel lesz !!”
 • 17. optimista 2008. június 12. 21:53
  „Elég volt, Simon-Molnárból, el a focitól ugyan úgy ahogy agyermekek gyógyításától tette ez a nő. Állam pénzén kitanult most meg folyton arról beszél amihez abszolut nem ért csak órdítani tud a felszólalásaiban is.”
 • 16. sopika 2008. június 12. 19:45
  „Ma egy szülőtől szó szerint ezt hallottam: Csiszár - Molnár/Simon házaspár - Mezey - Orbán. Ők szépen egymás közt elrendezték fü alatt. Grautlálok mindenkinek aki politikai tökéért kiárusította a soproni gyerekeket! Szép volt!”
 • 15. FREDDY/S 2008. június 12. 18:33
  „Ez a helyzet nem most alakult ki, aki eltolta az egészet a háztól az hozza rendbe a saját költségén, nemde...”
 • 14. Hüség Városa 2008. június 12. 16:39
  „Tisztelt, ( vagy nem is annyira tisztelt) Polgár"mester" úr,ugyan már ne álljon meg félúton, és esetleg egy komolyabb összeggel is támogathatná "szeretett vezére" futball csapatát, mondjuk a város költségvetéséből. Remélem az a 5-7 ezer futballszerető soproni polgár már most eldöntötte a következő polgármester választáson, kit nem kell megválasztani én már tudom. Vajon ki fogja focizni adni a gyerekét olyan perspektívával, hogy majd egyszer "tanyán", ugyan arra már NB I -ben ( nagy vezér majd elintézi ) focizzon. Én konkrétan szégyenlem, hogy a város veztője bármiben is, de egy másik települést támogat. Úgy gondolom nem ezért kapta a HIVATALÁT. SZÉGYEN!!!”
 • 13. kormos.janos 2008. június 12. 16:35
  „A soproniak pénzét a város a soproni futballcsapatokra költse.
  Nem akarjuk sem a fiainkat sem a pénzünket a Felcsútnak adni!
  Olyan megoldást várunk a városvezetéstől, mint amilyet Gőbl úr javasol!
  Nem muszáj azt elfogadni - ha van jobb.
  Szerintem nincs.
  Tisztelt városvezetés! Kérem cselekedjenek a város érdekei szerint!”
 • 12. értdétek me 2008. június 12. 15:51
  „Senki nem kéri a várost, hogy költsön. Adják oda ingyen a stadion, meg pénzt arra, hogy legyen utánpótlás, ahogy eddig. Csak akkor a gyerekek itt maradnak az NBII-es csapatnak segítve, nem pedig a Felcsút viszi el őket és majd értékesíti”
 • 11. kendermagos 2008. június 12. 14:22
  „a profi foci üzlet, tartsák el a szponzorok. város ne költsön erre adóból”
 • 10. Soproni Sportoló 2008. június 12. 13:21
  „NANÁ!!!!!!!!!!!!!!!

  A TÁVIRÁNYÍTÁS MŰKÖDIK!

  EZ A POLGÁRMESTER, S EZEK A POLGÁRMESTER HELYETTESEK DRÓTON RÁNGATOTT BÁBUK!”
 • 9. Dee Joo 2008. június 12. 12:08
  „A profi foci működjön úgy mint minden más az üzleti világban! Ha képes eltartani magát akkor működjön , hanem akkor vesszen! Közpénzt csak akkor áldozzunk rá ha a foci közszolgáltatás lesz. Az legyen? A "tömegsport", az utánpótlás megérdemli a támogatást ,de ne csak a foci és csak módjával, megfontoltan.”
 • 8. Imike 2008. június 12. 09:46
  „Páva! Nem mindegy hova megy a pénz! Nem kellenek botlábú focisták, valamint meggazdagodni kívánó Vízerek, de annak a sok pénznek - 150 millió, ami akár 250-is lehet -, ha csak a felét fordították volna, mondjuk az SVSE feljutására (3 millió is elég lett volna, hogy magasabb szinten működjenek, de elutasították), akkor helyben főleg helyiekkel, komoly utánpótlás bázissal lehetett volna SOPRONI FOCI. De ott van még a nagy multú SFAC is. Ebben az esetben nem párt érdekeket kellene előtérbe helyezni, hanem hosszútávon a városét és a soproni és Sopron környéki emberekét. Az itteniek adóforintjai vándorolnak el máshová, ami maradhatna itt is. És ez nem mindegy kérdése!!! Nem azt kell nézni ki a vörös, ki a narancssárga, hanem nekünk mi a jobb! HÁT NEM EZ!!! Lehet Felcsúton Vitya csapatában jól csinálják, de itt is jól csinálják (soproniak), csak sokkal kevesebb pénzből.”
 • 7. Imike 2008. június 12. 09:33
  „Amennyiben ez valóban így van, akkor ez ugyanaz a játék, mint a pereskedések esetében. Valamilyen FIDESZ közeli cég/szervezet támogatása. Gusztustalan! Akik hajlanak erre, azok számora nem soproniak!”
 • 6. páva 2008. június 12. 09:32
  „neked nem mindegy hova megy a pénz?mennyivel jobb botlábú mindenhonnan idehozott afrikai menekültek, akik a szavannán egy rinocéroszhugyhólyagból készült labdával tanultak focizni,meg lepattant,kiöregedett szerbek meg sorolhatnám kik bankszámláját gyarpítani?mondhatnám,h a soproni fociba beleölt pénz pár éve elég felesleges.jöhettek a magyar kupa győzelemmel,de azon kívül.pár futballimitátor megszedte magát már itt.nembaj ha erősödik a pártkassza,legalább a pénz házon belül marad és talán nagyobb esély lesz a vörös hatalom elleni harcban. a fiatalokban még lehet a jövő.és nem csinálják rosszul felcsúton...”
 • 5. mindigatutit 2008. június 12. 08:58
  „ilyen tökeltlen és cinikus városveztést még nem láttam.ki találta ki ezt a felcsút dolgot?????kinek jó ez????csak nem a fityesznek.megint így lehet egy kis pénzt tolni a pártkasszába.teljesen hülyének nézik a pógárokat.”
 • 4. LP 2008. június 12. 08:02
  „Csak a gyerekeket sajnálom”
 • 3. colomano 2008. június 12. 07:59
  „Lehet itt szídni Vizert, meg az olaszokat.
  De előbb a saját portán kellene szétnézni. Itt is csak a fejétől bűzlik a hal.”
 • 2. Pipa 2008. június 12. 07:33
  „Még eddig senkinek nem ütötte meg senkinek a szemét a "Felcsút" szó? Nekem ennek a névnek fura csengése van. Csak nem OV bankszámláját kell közpénzből gyarapítani?
  Ez csak egy hangos gonodlkodás és nem vádolok senkit.”
 • 1. thurvj97 2008. június 12. 07:29
  „Az utánpótlással egyetértek,de minek itt is az Orbán seggét nyalni. Felcsút nélkül is van élet a fociban. A városvezetés abszolut hülye a témában!! Bízzák a sporthoz értő szakemberekre. Nem FElcsúton, sőt nem is Alcsúton, hanem Sopronban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs pénz, nincs félmaraton

Tömegsport - Kellő anyagi források hiányában idén nem rendezik meg az elmúlt években népszerű… Tovább olvasom