Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Sopron: Euroliga- mérkőzés a Valencia ellen

A sportban gyakran elkoptatott közhely szerint mindig a soron következő mérkőzés a legnehezebb. Közhely vagy sem, mindez fokozottan áll a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapatára, amely január 29-én, szerdán 18 órától a spanyol Valenciát fogadja a sportcentrumban.
Legutóbb a Baltikumban a litvánok centerposzton úgyszólván „kenterbe verték" a GySEV-et, a palánk alatt pedig a Valencia is erős. Dirk Bevilaqua, a soproniak szakvezetője pontosan tisztában van vele, milyen nehéz mérkőzés lehet a mai.

– Vilniusban a GySEV három magas embere együttvéve tizenhat pontot dobott, a lepattanóharcot pedig 43–25-re elvesztette a csapat. Kívülről nézve adottnak tűnik, miben kell javulni – vetettük fel a soproniak ausztrál mesterének.

– Azzal egyetértek, hogy a palánk alatti játékunk elég sok kívánnivalót hagyott maga után – fejtegette a szakember. – A statisztikai adatok is azt bizonyítják, sokkal harcosabbak, erőszakosabbak voltak a litván csapat játékosai a palánk alatt. Abban viszont, hogy három magas játékosunk csak tizenhat pontot dobott együttvéve, a mezőnyembereknek is volt némi szerepük. Nem bontották meg úgy a védelmet, nem adtak olyan bejátszásokat, hogy eredményesebbek lehessenek centereink. Mind a lepattanókért vívott harcosságban, agresszivitásban, mind pedig a támadójáték felépítésében Vilniushoz képest javulnunk kell a Valencia ellen.

– A spanyolok legutóbb idegenben hajtottak végre óriási bravúrt, hiszen Rózsahegyen nyerni ebbe a kategóriába tartozik. Milyen információi vannak a Valenciáról?
– Nagyon gyors kosárlabdát játszó együttesről van szó, amely ráadásul az utóbbi hetekben, mint azt a Rózsahegyen elért sikerük is mutatja, remek formába lendült. A Valencia védekezésének erejét jól jelzi, hogy a Ruzomberoktól Szlovákiában mindössze ötven pontot kapott. Egységes, nagyon jó szerkezetű társulatról van szó.

– Kik az erősségei a Valenciának?
– Honfitársam, Trisha Fallon noha 190 centinél is magasabb, mezőnyben is kiváló teljesítményt nyújtott. Van két igen erős amerikai centerük, Farris 191, Riley pedig 196 centi magas, s mindkettőjük súlya 90 kilogramm körül van. Pk is meghatározó játékosai a Valenciának, de még nem is szóltunk a spanyol válogatott kiválóságairól, Ponsról és Valdemoróról. Ez a kiváló játékosokból álló, remek csapat lesz az ellenfél. Az előző két Euroliga-meccsünkön húsz pont körüli győzelmet arattunk, biztos vagyok benne, hogy most jóval nehezebb dolgunk lesz.

– A saját csapata háza táján minden rendben van?
– Szerencsére most mindenki egészséges. Bogojevic, aki betegeskedő édesanyját látogatta meg Jugoszláviában, már visszatért Sopronba. Nagyon számítok arra, hogy a közönség buzdítása most is ugyanúgy erőt fog adni a lányoknak, ahogyan az a Ruzomberok elleni legutóbbi hazai Euroliga-mérkőzésen történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyoldalú összecsapáson jutott tovább a MU

"Mostanság a csapat csak úgy feszül a magabiztosságtól" – mosolygott Sir Alex Ferguson, a… Tovább olvasom